Έχετε φτιάξει ποτέ παστιτσάδα; Αν όχι ιδού η συνταγή
#tsoulotip: 1. Δεν βράζουμε πολύ τα ζυμαρικά, διότι θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα. 2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα μπαχαρικών της συνταγής και σε άλλες παρασκευές με κοκκινιστά.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κυβάκια
- 500 γρ. μακαρόνια, χοντρά
- 3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 500 ml χυμό ντομάτας
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό
- ½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 300 ml ζωμό μοσχαριού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό:
- 8 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 15 γρ. κανέλα, τριμμένη
- 15 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 20 γρ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη
- 15 γρ. κύμινο, τριμμένο
- 2 γρ. τσίλι, τριμμένο
- 3 γρ. μπαχάρι, τριμμένο
- 10 γρ. φύλλα δάφνης
- 8 γρ. πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com