Έχετε φτιάξει ποτέ παστιτσάδα; Αν όχι ιδού η συνταγή

#tsoulotip: 1. Δεν βράζουμε πολύ τα ζυμαρικά, διότι θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα. 2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα μπαχαρικών της συνταγής και σε άλλες παρασκευές με κοκκινιστά.

Έχετε φτιάξει ποτέ παστιτσάδα; Αν όχι ιδού η συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κυβάκια
  • 500 γρ. μακαρόνια, χοντρά
  • 3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 300 ml ζωμό μοσχαριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό:

  • 8 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 15 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 15 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 20 γρ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη
  • 15 γρ. κύμινο, τριμμένο
  • 2 γρ. τσίλι, τριμμένο
  • 3 γρ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 10 γρ. φύλλα δάφνης
  • 8 γρ. πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved