Η συνταγή για ελιές της Ελένης Μενεγάκη (pics)
Μαζέψατε ή σας έδωσε κάποιος φίλος ελιές και ψάχνετε συνταγή για να τις φτιάξετε; Δοκιμάστε αυτή της Ελένης Μενεγάκη.

Ήταν 2011 όταν ο Βασίλης Καλλίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Τότε είχε δείξει πώς φτιάχνει τις ελιές, με την όμορφη παρουσιάστρια να αποκαλύπτει ταυτόχρονα τα δικά της μυστικά και τον τρόπο που εκείνη φτιάχνει τις ελιές όταν τις μαζεύει.
Κάπως έτσι μάθαμε ότι η Ελένη λατρεύει τις ελιές, της αρέσει να τις φτιάχνει μόνη της και της αρέσει να τις απολαμβάνει σκέτες με ψωμί, ενώ ποτέ δεν θα πει όχι ούτε στις θρούμπες που φτιάχνονται απλά και μόνο με αλάτι σ' ένα τσουβάλι.
Πώς όμως φτιάχνει η όμορφη παρουσιάστρια της ελιές; Swipe up στην gallery που ακολουθεί για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Photo 1/6
Η Ελένη Μενεγάκη λατρεύει το καλό φαγητό και της αρέσει πολύ να μπαίνει στην κουζίνα και να μαγειρεύει. Αυτό το έχει αποκαλύψει αρκετές φορές μέσα από την εκπομπή της. 
Photo 2/6
Κάθε φορά που επισκέπτεται την όμορφη Άνδρο, απολαμβάνει τις ομορφιές και τα καλούδια της φύσης. 
Photo 3/6
Αρπάζει το καλαθάκι της και μαζεύει λαχανικά από τον κήπο που έχουν στο σπίτι στην Άνδρο, λεμόνια και όταν έρχεται η εποχή της ελιάς. μαζεύει τις ελιές της για να τις φτιάξει η ίδια. 
Photo 4/6
Η συνταγή που ακολουθεί; Απλή. 1 κιλό ελιές, ένα λίτρο νερό και 4 κ.τ.σ θαλασσινό αλάτι (πλέον η Ελένη το αλάτι έχει μάθει να το υπολογίζει με το μάτι, μιας και είναι μια συνταγή που φτιάχνει κάθε χρόνο) 
Photo 5/6
Πώς θα τις φτιάξετε: Χαράξτε τις ελιές σε δύο σημεία με ένα ξυραφάκι (στην φλούδα επιφανειακά) ή «πατήστε» τες με ένα σφυράκι ή μια καθαρή πέτρα. Για 10 με 16 μέρες βάλτε τες σε ένα μπολ με νερό της βρύσης στο ψυγείο ή στην αυλή και αλλάξτε κάθε μέρα νερό (2 φορές την ημέρα). 
Photo 6/6
Όταν περάσουν οι μέρες, βάλτε σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.τ.σ αλάτι και μόλις γίνει χλιαρό, ρίξτε την άρμη στο βάζο που θα έχετε βάλει τις ελιές σας. Σφραγίστε το βάζο και αφήστε για περίπου 7-8 μέρες.