Σοκολατένιο paris brest
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά η ζύμη πριν βάλουμε την κρέμα πατισερί.
ΥΛΙΚΑ
Για ζύμη:
- 120γρ. Βούτυρο
- 130 ml. Νερό
- 130 ml.Γάλα πλήρες
- 140γρ. Αλέυρι γ.ο.χ
- 40 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
- 5 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
- 3 γρ. Αλάτι
- 5 Αυγά μέτρια
Για την κρέμα πατισερί:
- 480 ml. Γάλα πλήρες
- 50 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
- 100 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
- 60 γρ. Κορν φλάουερ
- 4 Κρόκους από μέτρια αυγά
- 60 γρ. Δάκρυα σοκολάτας
- 15 γρ. Βούτυρο, παγωμένο
- Για το σερβιρισμα:
- Άχνη ζάχαρη
- 100 γρ.Flakes αμυγδάλου, καβουρδισμένα
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com