Σοκολατένιο paris brest

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά η ζύμη πριν βάλουμε την κρέμα πατισερί.

Σοκολατένιο paris brest

ΥΛΙΚΑ

Για ζύμη:

  • 120γρ. Βούτυρο
  • 130 ml. Νερό
  • 130 ml.Γάλα πλήρες
  • 140γρ. Αλέυρι γ.ο.χ
  • 40 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
  • 5 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
  • 3 γρ. Αλάτι
  • 5 Αυγά μέτρια

Για την κρέμα πατισερί:

  • 480 ml. Γάλα πλήρες
  • 50 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. Κορν φλάουερ
  • 4 Κρόκους από μέτρια αυγά
  • 60 γρ. Δάκρυα σοκολάτας
  • 15 γρ. Βούτυρο, παγωμένο
  • Για το σερβιρισμα:
  • Άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ.Flakes αμυγδάλου, καβουρδισμένα

Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved