Είκοσι δύο γρήγορες και εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας (vid)

Στην κουζίνα ολοταχώς…

 

Είκοσι δύο γρήγορες και εύκολες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας (vid)

Όταν τα παιδιά βαριούνται, δεν έχουν διάθεση ή είναι μόνιμα μπροστά από μια οθόνη, η μαγειρική είναι ένας τρόπος για τα ξεσηκώσετε.

Αρκεί να μην παραπονιέστε συνεχώς για την ακαταστασία. Γι’ αυτό βρήκαμε απλές συνταγές που δεν απαιτούν πολλά υλικά και με την καθοδήγησή σας μπορούν να τις φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά.

Η μαγειρική μην ξεχνάτε μπορεί να προσφέρει πολλά ερεθίσματα στα παιδιά. Μαθαίνουν τα υλικά, αναγνωρίζουν γεύσεις, ενώ σιγά σιγά μπορούν να υπολογίζουν το βάρος, τα γραμμάρια…

Επίσης, με τη ζαχαροπλαστική νιώθουν και λίγο σαν μικροί μάγοι, αφού τα υλικά αλλάζουν χρώμα και υφή, φουσκώνουν, διπλασιάζονται και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.

Το σημαντικό είναι να τους δώσετε μια σχετική αυτονομία, ανάλογα και με την ηλικία τους βέβαια, έτσι ώστε όχι μόνο να σας δίνουν τα υλικά, αλλά να μπορούν τα ίδια να τα αναμείξουν ή να τα πλάσουν.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά μαγειρεύοντας, αρκεί να έχετε το χρόνο και τη διάθεση για να τα βοηθήσετε να πειραματιστούν.

Μια καλή ευκαιρία είναι οι συνταγές που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved