Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

Πιο νόστιμο και λαχταριστό χαλβά δεν έχετε φτιάξει!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς ο χαλβάς για να τον ξεφορμάρουμε.

ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά:

  • 380 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 ml. Ηλιέλαιο
  • Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 100 γρ. Κράνμπερις
  • 50 γρ. Φιλέ αμυγδάλου

Για το σιρόπι:

  • 1 lt. Νερό
  • 300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα:

  • 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved