Πεντανόστιμα μπισκότα βανίλιας με πολύχρωμη τρούφα

Πώς θα απασχολήσετε τα παιδιά σας; Μα φυσικά μαγειρεύοντας μαζί τους!

Πεντανόστιμα μπισκότα βανίλιας με πολύχρωμη τρούφα

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπαίνεις στην κουζίνα με το παιδί σου, να φοράς ποδιά και να φτιάχνεις μαζί του νόστιμα φαγάκια και γλυκάκια.

Αν λοιπόν δεν έχετε κανονίσει κάτι για το Σάββατο ή την Κυριακή δεν έχετε παρά να αφιερώσετε εσείς χρόνο στο παιδί σας και να φτιάξετε μαζί τους νόστιμα, παιχνιδιάρικα και πολύχρωμα μπισκότα βανίλιας.

Σημειώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε και ανασκουμπωθείτε:

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι
  • 226 γρμ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 2 κ.τ.γ υγρή βανίλια ή δύο βανίλιες κανονικές
  • πολύχρωμη τρούφα για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Δώστε ένα μπολ στο παιδί σας και ζητήστε του να βάλει το αλεύρι που έχετε στην άκρη, το αλάτι και να ανακατέψει με τον αβγοδάρτη.
Σε ένα άλλο μπολ εσείς χτυπήστε με το μίξερ το αβγό, το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ζητήστε του να σας δώσει το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι.
Βάλτε το στο μίξερ και συνεχίστε το απαλό ανακάτεμα. Αφού θα έχετε μια αφράτη ζύμη, ζητήστε από το μικρό σας να τη ζυμώσει με τα χέρια του και έπειτα να πλάσει μικρά μπαλάκια.
Πείτε του να τα βάλει στο πιάτο με την πολύχρωμη τρούφα, να τα ρολάρει μέσα ώστε η τρούφα να πάει παντού και έπειτα να τα τοποθετήσει με τη δική σας βοήθεια στη λαδόκολλα που θα έχετε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψάκι. (αν δεν θέλετε μπαλάκια, βοηθήστε το να ανοίξει τη ζύμη και δώστε του να κάνει σχέδια με κουπάτ)
Ψήστε στους 190 βαθμούς για περίπου 14 λεπτά. Μην τα παραψήσετε. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα λαχταριστά μπισκοτάκια που φτιάξατε με το μικρό σας.

Καλή επιτυχία και καλη διασκέδαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved