Αντελίνα Βαρθακούρη: Η συνταγή της για σπιτική μαγιονέζα που κάνει θραύση στο Instagram (pic)

Η Αντελίνα Βαρθακούρη μαγείρεψε ψαρόσουπα και η συνταγή της έγινε ανάρπαστη!

Αντελίνα Βαρθακούρη: Η συνταγή της για σπιτική μαγιονέζα που κάνει θραύση στο Instagram (pic)

Η Αντελίνα είναι ένα αγαπητό πρόσωπο όχι μόνο της τηλεόρασης πια, αλλά και του διαδικτύου. Μαμάδες τόσο στο Instagram όσο και το Facebook την ακολουθούν και ζητούν τη συμβουλή της όχι μόνο σε καθημερινά ζητήματα αλλά και σε συνταγές.

Βλέπετε η Αντελίνα, είναι η μαμά της διπλανής πόρτας και κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλες μαμάδες. Φροντίζει τις κόρες της, τον άνδρα της και μαγειρεύει. Η μαγειρική δε, φαίνεται να της αρέσει πολύ.

Πριν μερικές ώρες, δημοσίευσε μια φωτογραφία από το φαγάκι που ετοίμασε για την οικογένειά της και στην κυριολεξία και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έγινε ανάρπαστη. Τι μαγείρεψε;

Ροφό σούπα με λαχανικά. «Έτοιμο το φαγάκι μας για σήμερα!!! Το μισό ψάρι, μου το έφαγαν πριν καν μπει στην πιατέλα... κάποιοι πεινούσαν..», σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία που έδειχνε τη σούπα, το ψάρι και τα λαχανικά στο τραπέζι της.

adelvarth 49482197 2159607697625673 7592547372410050480 n

Εκτός από το σχόλιό της όμως, έβαλε και τη συνταγή για τη σπιτική μαγιονέζα που συνόδεψε το ψάρι και τα λαχανικά. Αν θέλετε να τη φτιάξετε κι εσείς, ορίστε η συνταγή της.

Υλικά (για 2 φλυτζάνια μαγιονέζα)
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 ml. ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο γιατί πικρίζει)
130 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ξύδι balsamico λευκό
1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι, πιπέρι (άν την θέλετε πολύ λευκή χρησιμοποιείστε άσπρο πιπέρι)

Προετοιμασία:
Βγάζετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν: 2 αυγά, μουστάρδα Dijon κι ένα λεμόνι.
Αν βιαζόσαστε, τα βάζετε για 10’ σε μπολ με χλιαρό νερό της βρύσης για να έρθουν πιο γρήγορα στη σωστή θερμοκρασία.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό μίξερ, μπλέντερ, μούλτι, μίξερ χειρός, μηχανή φραπέ, οτιδήποτε μηχάνημα ανακατεύει με ταχύτητα. Απλώς, αν είναι μεταλλικό το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε, πριν ξεκινήσετε, πως είναι σε κανονική θερμοκρασία. Αλλιώς, το βρέχετε για 2-3 λεπτά με χλιαρό νερό βρύσης και το σκουπίζετε καλά.
1. Ρίχνετε στο μπολ, το ένα αυγό και τον κρόκο, τη μουστάρδα και το ξύδι.
2.Τα χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 40” ως 1’, σε υψηλή ταχύτητα. Θα παρατηρήσετε ότι περίπου τότε (ανάλογα και με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) αρχίζει κάπως να φουσκώνει το μίγμα απ’ τις φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί απ’ το χτύπημα.
3.Αρχίζετε να προσθέτετε το ελαιόλαδο σε σταθερή, χαμηλή ροή, ίσα-ίσα να κάνει μια λεπτή γραμμή στο μίγμα που ανακατεύεται. Θα παρατηρήσετε, σε περίπου 30”-40”, ότι το μίγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα,
4. Συνεχίζετε το χτύπημα και με το ηλιέλαιο.
5. Όταν η μαγιονέζα φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα, σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζετε το μίγμα και διορθώνετε στη γεύση σας.Στη συνέχεια, προσθέτετε τον μισό χυμό του λεμονιού, χτυπάτε δυνατά στο μίξερ για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και είναι ετοιμηηη!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved