
Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Αφράτα τσουρεκάκια με σταφίδες (vid)
Η συνταγή για αυτά τα τσουρεκάκια προέρχεται από τη Σουηδία.

Τα Lussekatter, όπως ονομάζονται, τα φτιάχνουν τις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα αλλά και στις 13 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Λουκίας, εξ ου και το όνομα ( ψωμάκια της Λουκίας). Είναι αρωματισμένα με σαφράν αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξαιρετικό κρόκο Κοζάνης.
Υλικά
1500-1700 ml απλό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
200 ml ζάχαρης
1 κουταλάκι αλάτι
150 γραμμάρια βουτύρου
500 ml γάλα
2 σακουλάκια σαφράν ( ή κρόκο Κοζάνης)
250 γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Σταφίδες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα - βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.
Διαβάστε επίσης
Πουτίγκα με τσουρέκι: Ιδανικό για το οικογενειακό πρωινό τις ημέρες των εορτών (vid)
Συνταγή για σιροπιαστό τσουρέκι με σοκολάτα
Τσουρέκι με γιαούρτι και σοκολάτα - Το απόλυτο κολατσιό για το σχολείο
Το μυστικό της επιτυχίας για τσουρέκι που κάνει «κλωστές»!
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.