Συνταγή για πεντανόστιμα πανσετάκια με γιαούρτι και δυόσμο

Υπέροχη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!

Συνταγή για πεντανόστιμα πανσετάκια με γιαούρτι και δυόσμο

#tsoulotip: Επειδή η μαρινάδα έχει ζάχαρη το κρέας παίρνει γρήγορα χρώμα. Όποτε είμαστε προσεχτικοί στο ψήσιμο και ελέγχουμε συνεχώς να μη μας μαυρίσει το κρέας.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

  • 1κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες

Για τη μαρινάδα:

  • 1κ.σ.σκόνη μουστάρδα
  • 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1κ.σ. worcester sauce
  • 1/2κ.σ. σκόρδο σκόνη
  • 5-6κ.σ ελαιόλαδο και έξτρα για το ψήσιμο της πανσέτας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • 1κ.γ. πελτέ τομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γιαούρτι:

  • 250γρ. γιαούρτι, πλήρες
  • 4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 25ml. χυμό λεμόνι
  • 20ml. λευκό ξύδι
  • 50ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό

Για το σερβίρισμα:

  • Πίτες
  • 2 τομάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved