Συνταγή για πεντανόστιμα πανσετάκια με γιαούρτι και δυόσμο
Υπέροχη και λαχταριστή συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Επειδή η μαρινάδα έχει ζάχαρη το κρέας παίρνει γρήγορα χρώμα. Όποτε είμαστε προσεχτικοί στο ψήσιμο και ελέγχουμε συνεχώς να μη μας μαυρίσει το κρέας.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά:
- 1κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
- 1κ.σ.σκόνη μουστάρδα
- 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1κ.σ. worcester sauce
- 1/2κ.σ. σκόρδο σκόνη
- 5-6κ.σ ελαιόλαδο και έξτρα για το ψήσιμο της πανσέτας
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
- 1κ.γ. πελτέ τομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το γιαούρτι:
- 250γρ. γιαούρτι, πλήρες
- 4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 25ml. χυμό λεμόνι
- 20ml. λευκό ξύδι
- 50ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες
- 2 τομάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com