Κολοκυθοανθοί γεμιστοί - Ένα παραδοσιακό και νηστίσιμο πιάτο

Έχετε φτιάξει ξανά κολοκυθοανθούς; Αν όχι, ήρθε η στιγμή να τους φτιάξετε με τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη!

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί - Ένα παραδοσιακό και νηστίσιμο πιάτο

#tsoulotip: Οι κολοκυθοανθοί πρέπει να είναι μέσα στο τηγάνι σφιχτά τοποθετημένοι ο ένας πίσω από τον άλλον για να μη μας φύγει η γέμιση. Μεταχειριζόμαστε τους ανθούς πολύ απαλά γιατί είναι ευαίσθητοι και μπορεί να σπάσουν τα φύλλα τους.

ΥΛΙΚΑ

  • 30 ανθούς κολοκυθιών
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 12 – 15 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 700ml νερό
  • Χυμό από 2 -3 λεμόνια
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved