Muffins με γιαούρτι, μήλο και βρώμη -Υγιεινά και νόστιμα

Φτιάξτε αυτά τα υγιεινά muffins που τα έχουν ...όλα: γιαούρτι, βρώμη, μήλο και κανέλα.

Muffins με γιαούρτι, μήλο και βρώμη -Υγιεινά και νόστιμα

Τρώγονται όλες τις ώρες και είναι ιδανική λύση για τα παιδιά, ξέρετε για όλες εκείνες τις φορές που επαναλαμβάνει τη μία και μοναδική λέξη «πεινάω». Τι θα χρειαστείτε.

Υλικά

1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι ολικής αλέσεως ή για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι (80 γρ.) βρώμη
1 1/2 κουταλάκι σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
λίγο αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι (225 γρ.) γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι (120 ml) λιωμένο μήλο στο multi
1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 μεσαίου μεγέθους μήλο (120 γρ.) χωρίς τη φλούδα τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι (80 γρ.) σταφίδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C και βουτυρώνετε ελαφρά τη φόρμα για τα muffins. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε καλά το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Χτυπήστε ξεχωριστά το αυγό και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, το λιωμένο μήλο, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το τριμμένο μήλο, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατέψτε απαλά. Οταν το μείγμα είναι ενιαίο ρίχνετε τις σταφίδες.
Βάζετε το μείγμα στη φόρμα για τα muffins και ψήνετε για 20- 22 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει στεγνή. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό.

Πηγή: www.runningwithspoons.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved