
Υπέροχη συνταγή για βασιλόπιτα!
Η παρακάτω βασιλόπιτα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους...

Υλικά
• 2 1/2 κούπες ζάχαρη
• 6 αβγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
• 1 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
• 4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 κουταλάκια baking powder
• 1/4 κουταλάκι αλάτι
• 1 κούπα ψημένα & χοντροκομμένα φουντούκια
• το ξύσμα & το χυμό ενός πορτοκαλιού
• 125 γρ. ψηφίδες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος
• άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης μέχρι να γίνει μία αφράτη και σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολο χτυπάμε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε αμέσως μετά το μπέικινγκ πάουντερ και το αλεύρι και εναλλάξ τον χυμό από το πορτοκάλι. Όταν γίνουν ένα μείγμα, αρχίζετε να ρίχνετε σιγά σιγά τη μαρέγκα αλλά ανακατεύετε απαλά. Ρίχνουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει καλά, βάζετε λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο. Για να σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί στο εσωτερικό της, βάζετε ένα μαχαίρι στη μέση και όταν το βγάζετε δεν πρέπει να έχει πάνω του άψητο υλικό. Όταν κρυώσει, μπορείτε να στολίσετε με τους αριθμούς του νέου έτους.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.