14+1 νόστιμες ιδέες για κολατσιό στο σχολείο

Ακόμη και οι picky eaters θα λατρέψουν αυτά τα γεύματα.

Μαργαρίτα Νικολάου
14+1 νόστιμες ιδέες για κολατσιό στο σχολείο
Bigstock

Το να ετοιμάζεις κολατσιό για το σχολείο καθημερινά για το παιδί σου (ή τα παιδιά σου) μπορεί να είναι ένα δύσκολο task , ειδικά αν τα φρούτα και τα λαχανικά επιστρέφουν πίσω στο σπίτι άθικτα.

Για να κάνετε το κολατσιό (ειδικά αν το παιδί μένει στο ολοήμερο) δελεαστικό για τα μικρά σας, μπορείτε να δοκιμάστε τούτες τις ιδέες για κολατσιό στο σχολείο που σας προτείνουμε εμείς και που μάλιστα, μπορείτε να ετοιμάσετε μερικά λεπτά το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Έτσι το πρωί που θα ξυπνήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να τα τοποθετήσετε στην τσάντα κολατσιού.

Από σάντουιτς μέχρι μπολ γεμάτα με βιταμίνες και νόστιμα σνακ, ορίστε 14 +1 ιδέες για να βάλετε μέσα στο ταπεράκι του παιδιού σας.

1. Ζυμαρικά με αγγούρι και λεμόνι

Βράστε τα αγαπημένα τους ζυμαρικά και κόψτε μερικά αγγουράκια μέσα. Βάλτε σε ένα μικρότερο μπολάκι το dressing που θα φτιάξετε και αφήστε το σε μια άκρη μέσα στο μπολ, ώστε να το ρίξει το παιδί σας όταν έρθει η στιγμή του φαγητού.

2. Σάντουιτς με τομάτα και ρόκα

Τυράκι, τομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρόκα, λίγο μπέικον και μια τραγανή μπαγκέτα είναι αυτό που χρειάζεστε. Βάλτε τα υλικά μέσα στην μπαγκέτα, κόψτε τη σε δύο ή τρία κομμάτια και τοποθετήστε τα μέσα στο ταπεράκι.

3. Overnignt oats

Φτιάξτε αυτά τα νόστιμα overinight oats και αντί για σάντουιτς, βάλτε αυτά στη θέση τους μέσα στην τσάντα του κολατσιού. Οι σπόροι τσία, η βρόμη και η μπανάνα θα κρατήσουν τα παιδιά σας χορτάτα για ώρες. Ετοιμάστε τα από το προηγούμενο βράδυ σε δοχεία με καπάκι και βάλτε τα μέσα στην σχολική τους τσάντα μαζί με ένα κουταλάκι. Οι φίλοι τους θα πιστέψουν ότι τρώνε παγωτό ή κάποια μους σοκολάτας.

4. Σάντουιτς με μαγιονέζα

Ένα απλό σαντουιτσάκι που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Αντί για ψωμί του τοστ χρησιμοποιήστε χωριάτικό ψωμί κομμένο σε φέτες. Φρυγανίστε το και βάλτε μέσα μαρούλι, τυρί τσένταρ, ζαμπόν ή μορταδέλα και τομάτα.

avocado-ofeli.jpg

5. Αβοκάντο τοστ

Το αβοκάντο τοστ είναι πάντα μια καλή ιδές για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Κόψτε το ψωμί, φρυγανίστε το, λιώστε με ένα πιρούνι το αβοκάντο, απλώστε το από πάνω, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι, προσθέστε μερικές σταγόνες λάιμ ή λεμόνι και βάλτε το στο τάπερ του παιδιού σας.

6. Σάντουιτς με κοτόπουλο

Ξεψαχνίστε ένα κοτόπουλο και βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με τριμμένο λάχανο και καρότο. Προσθέστε λίγη μουστάρδα με μαγιονέζα και βάλτε το κοτοσαλάτα μέσα στο σάντουιτς.

7. Τοστ με χούμους και αγγούρι

Δείτε εδώ μια συνταγή για να φτιάξετε χούμους. Κόψτε το αγγούρι σε φέτες και ψήστε στην τοστιέρα μερικές φέτες ψωμί του τοστ. Απλώστε επάνω έπειτα το χούμους, μερικές φέτες αγγούρι, ραντίστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τοποθετήστε μέσα στο ταπεράκι με το κολατσιό.

8. Σουβλάκια με κεφτεδάκια

Ψήστε στον φούρνο μερικά μικρά κεφτεδάκια και έπειτα περάστε τα σε ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ με τοματίνια, τυρί και ψωμί. Φτιάξτε 4-5 τέτοια σουβλάκια και βάλτε τα στο ταπεράκι που θα φύγει για το σχολείο.

9. Αραβική πίτα με ομελέτα

Φτιάξτε την ομελέτα με υλικά που αρέσουν στα παιδιά. Μπορείτε να βάλετε πιπεριές, λουκάνικο, μπέικον ή τυρί φέτα. Αφού ψηθεί, βάλτε τη μέσα σε αραβικές πίτες. Τυλίξτε τις, ψήστε τις στην τοστιέρα και βάλτε της στο φαγητοδοχείο του παιδιού σας.

10. Τοστ με τονοσαλάτα

Η τονοσαλάτα είναι τέλεια για το σχολείο. Σε ένα μπολ βάλτε τόνο, καλαμπόκι, λίγο ψιλοκομμένο σέλερι και αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια. Προσθέστε μαγιονέζα, ανακατέψτε και απλώστε έπειτα την τονοσαλάτα σε άψητο ψωμί του τοστ. Βάλτε τα τοστάκια στο τάπερ του παιδιού σας και αποχαιρετίστε το για το σχολείο.

11. Hot Dog

Φτιάξτε μίνι hot dog, βάλτε μουστάρδα ή κέτσαπ ή και τα δύο (ανάλογα τις προτιμήσεις των παιδιών σας) και βάλτε 2-3 στην τσάντα κολατσιού.

12. Mini mac n cheese

Θυμάστε τη συνταγή που σας είχαμε δώσει για man n cheese στην κούπα; Δείτε τη εδώ, ετοιμάστε τη και βάλτε τη για κολατσιό στο σχολείο.

13. Pretzel με γαλοπούλα και τυρί

Φτιάξτε νόστιμα και σπιτικά pretzel και γεμίστε τα με γαλοπούλα, τυρί και την αγαπημένη σος των παιδιών σας. Σίγουρα θα εκπλαγούν μόλις ανοίξουν την τσάντα τους.

14. Wraps με κοτόπουλο, αβοκάντο, αβγό και τοματίνια

Σε ένα μπολ βάλτε ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αβοκάντο, βραστό αυγό και τοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε μερικές σταγόνες λάιμ ή λεμόνι και έπειτα γεμίστε τα wraps που θα πάρουν τα παιδιά σας στο σχολείο.

15. Σάντουιτς μπανάνα φυστικοβούτυρο

Τι πιο απλό και πιο εύκολο από ένα τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα. Αν στα παιδιά σας αρέσει και η σοκολάτα, τότε μπορείτε να βάλετε μερικά δάκρυα σοκολάτας ή μαύρη λιωμένη σοκολάτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved