Εύκολα βραδινά για μικρά παιδιά

Συνταγές που θα λατρέψουν οι μανούλες.

Μαργαρίτα Νικολάου
Εύκολα βραδινά για μικρά παιδιά
Bigstock

«Μαμά, τι θα φάμε το βράδυ;», ρωτούν τα περισσότερα παιδιά που δεν θέλουν να δουν στο πιάτο τους το ίδιο φαγητό που έφαγαν το μεσημέρι. Και καλά αν για μεσημεριανό ήταν κάποιο αγαπημένο τους φαγητό. Τι γίνεται όμως, εκείνες τις μέρες που υπάρχει κάποιο λαδερό, όσπριο ή λαχανικό στην κατσαρόλα;

Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά εκείνα που θέλουν να φάνε «κάτι άλλο» για βραδινό. Κι εσείς ίσως να θέλετε κάτι νόστιμο, υγιεινό και εύκολο.

Για να βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε αυτή τη μεγάλη λίστα με τις αγαπημένες μας συνταγές που λατρεύουν όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και οι σύζυγοί μας.

Γεμιστά κοχύλια με σάλτσα και φέτα

Ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό είναι τούτο εδώ. Σε μισή ώρα τρώτε. Αγοράστε μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά) βράστε τα σουρώστε τα. Φτιάξτε μια γέμιση με τυριά και αλλαντικά, γεμίστε τα και έπειτα περιχύστε από πάνω χυμό από 3-4 φρέσκες τομάτες ή πελτέ που θα διαλύσετε σε λίγο νερό. Πασπαλίστε με λίγο τυρί που λιώνει και ψήστε.

Burger

paidi-troei-burger.jpg

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα νόστιμο burger. Ψήστε μπιφτέκια και έπειτα βάλτε τα μπιφτέκια στο ψωμάκι μαζί με ντοματούλα, μαρούλι, τυρί και ό,τι άλλο υλικό θέλετε. Μια συνταγή για γρήγορα burger θα βρείτε εδώ.

Hot Dog

Ακόμη ένα γρήγορο βραδινό που μπορείτε να φτιάξετε είναι τα hot dog. Μέχρι να ψήσετε τα ψωμάκια στην τοστιέρα ή τον φούρνο, θα βράσουν τα λουκάνικά σας. Γεμίστε τα ψωμάκια με μουστάρδα ή κέτσαπ, βάλτε ένα λουκάνικο και σερβίρετε. Φτιάξτε αρκετά, αν τα ψωμάκια που χρησιμοποιήσετε είναι μικρά. Κανείς δεν θα μείνει μόνο στο πρώτο. Πιστέψτε μας.

Τοστ

Ελάτε. Μη γελάτε. Δεν μιλάμε για απλό τοστάκι, αν και είναι μια γρήγορη λύση ειδικά αν τα συνδυάσετε με τηγανητές πατάτες. Μπορείτε μέσα στα τοστάκια να βάλετε μαρούλι, βραστό αυγό ή ομελέτα, μπέικον, αβοκάντο. Ό,τι υλικό θέλετε. Πάρτε μια μικρή ιδέα εδώ.

Τραγανά φιλέτα ψαριού και τηγανητές πατάτες. Τι άλλο να πούμε για να σας πείσουμε. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα παναρισμένα φιλέτα ή να πανάρετε δικά σας ψαράκια με corn flakes.

Πιτσάκια

Είτε με ψωμί του τοστ, είτε με ζύμη που θα φτιάξετε, είτε με μικρές πίτες που ήδη έχετε στο ντουλάπι μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα ατομικά πιτσάκια. Αντί για πιτσάκια βέβαια μπορείτε να φτιάξετε και πίτσα. Τα υλικά και εδώ πολλά. Φέτα, μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτες.

mac-n-cheese-sthn-koupa.jpg

Κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια πόσο μάλλον στα μακαρόνια με λιωμένο τυρί. Τόσο απλά και τόσο εύκολα. Η συνταγή του Άκη θα σας σώσει. Μην ψάχνετε. Την έχουμε εδώ.

Αυγόφετες

Το φαγάκι της μαμάς. Είτε γλυκές, είτε αλμυρές οι αυγόφετες πάντα θα έχουν μια θέση στο βραδινό μας. Μπορείτε να αφιερώσετε μάλιστα και μια μέρα μόνο σε αυτό το φαγητό. Π.χ. Τις Παρασκευές τρώμε για βραδινό αυγόφετες. Νόμος της μαμάς! 😉

Ομελέτα

Τι πιο γρήγορο από μερικά αβγά χτυπημένα με λίγο γάλα. Αν πάλι θέλετε να βάλετε περισσότερη γεύση μέσα δεν έχετε παρά να προσθέσετε πιπεριές, μανιτάρια, τριμμένο καρότο, μπέικον, φέτα. Όλα πάνε σε μια ομελέτα.

Μακαρονόπιτα

makaronopita-me-xoriatiko-fullo.jpg

Λατρέψατε τη συνταγή που σας προτείναμε πριν μερικές μέρες και εμείς δεν έχουμε παρά να τη συμπεριλάβουμε σε τούτο εδώ το πρόγραμμα. Γίνεται εύκολα και μπορεί να φαγωθεί και την επόμενη μέρα.

Ρύζι με κεφτεδάκια

keftedakia-kokkinsta-san-arkoudakia.jpg

Κοκκινιστά κεφτεδάκια σαν αρκουδάκια

Σίγουρα ακούτε κεφτεδάκια και λέτε «Μπελάς», ποιος να ζυμώνει ε; Αν όμως, έχετε προνοήσει και έχετε έτοιμα ζυμωμένα κεφτεδάκια στην κατάψυξη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι απλά να τα βγάλετε και να τα ρίξετε στον φούρνο να ψηθούν, όσο θα ετοιμάζετε το ρύζι. Αν δεν έχετε κεφτεδάκια στην κατάψυξη, απλά ξεχάστε αυτή την ωραία ιδέα.

Μίνι σουβλάκια με σαλάτα

Μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα μικρά σουβλάκια με το κρέας που περίσσεψε από το μεσημέρι. Βάλτε μερικά τοματίνια, τυρί, αγγουράκια και καρότα στο ξυλάκι και θα έχετε φτιάξει τα πιο νόστιμα μίνι σουβλάκια για τα παιδιά σας αλλά και για εσάς.

Μπορείτε επίσης να ψήσετε σουβλάκια και να συνοδεύσετε στο πλάι με μια νόστιμη μαρουλοσαλάτα.

Τυρόπιτα (σπανακόπιτα, πρασόπιτα)

Μια πίτα πάντα μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, ειδικά αν υπάρχει έτοιμη στην κατάψυξη και θέλει μόνο ψήσιμο. Μια μέρα που θα έχετε χρόνο, φτιάξτε πιτούλες και βάλτε τις στην κατάψυξη. Δείτε εδώ μερικές ιδέες για πίτες.

Φοκάτσια

fokatsia-me-laxanika.jpg

Φτιάξτε φοκάτσια μαζί με τα παιδιά σας. Αφήστε τα να απλώσουν τη ζύμη και έπειτα να βάλουν τα υλικά με όποιο τρόπο θέλουν εκείνα επάνω. Εδώ και εδώ σας έχουμε ωραίες προτάσεις. Δείτε τις και φτιάξτε όποια σας αρέσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved