Η συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο σιρόπι σοκολάτας για τα γλυκά

Το πιο νόστιμο σιρόπι με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

Μαργαρίτα Νικολάου
Η συνταγή για να φτιάξετε νόστιμο σιρόπι σοκολάτας για τα γλυκά
Bigstock

Θέλετε να βάλετε ένα σοκολατένιο γλάσο στο κέικ σας αλλά δεν έχετε βούτυρο, γάλα ή κουβερτούρα; Κανένα πρόβλημα. Αρκεί να έχετε στο ντουλάπι κακάο, ζάχαρη και βανίλια.

Πρόκειται ίσως για το πιο νόστιμο και εύκολο γλάσο, σιρόπι, sauce -πείτε το όπως θέλετε- για να απογειώσετε το κέικ που φτιάξατε ή να συνοδεύσετε τα κομμένα φρούτα σας ή τα βουτήξετε τα απλά μπισκότα βανίλιας.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι σοκολάτας

siropi-sokolatas-sintagi-(2).jpg
  • Ρίξτε το επάνω από το παγωτό
  • Ανακατέψτε το μέσα στο γάλα
  • Βάλτε το επάνω από τα brownies ή τα μπισκότα σας
  • Ρίξτε το ζεστό επάνω σε μια σοκολατόπιτα
  • Χρησιμοποιήστε το ως ντιπ για κομμένα φρούτα
  • Κάντε τη δώρο

Πώς θα την αποθηκεύσετε;

Η συνταγή αυτή φτιάχνει περίπου 300 ml σιρόπι/σάλτσα σοκολάτας.

Αν περισσέψει, κλείστε το βάζο ή το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου δύο εβδομάδες.

Για να το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων ή να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Αν θέλετε να φτιάξετε διπλή δόση, μπορείτε να το κάνετε. Διπλασιάζεται εύκολα ως δόση.

Φτιάξτε το πιο νόστιμο σιρόπι σοκολάτας

Τα υλικά σίγουρα τα έχετε σπίτι σας και η διαδικασία είναι εύκολη. Απλά θα πρέπει να ακολουθήσετε ακριβώς τα βήματα.

Υλικά:

  • 1/2 κούπα άγλυκο κακάο
  • 1 κούπα ζάχαρη (μπορείτε να τη μειώσετε λίγο αν θέλετε)
  • 1/2 κούπα κρύο νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.
  2. Έπειτα ρίξτε το κρύο νερό. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Βάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις.
  4. Κατεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 1 με 1,5 λεπτό.
  5. Αφαιρέστε από το μάτι της κουζίνας και ρίξτε τη βανίλια και την πρέζα αλάτι.
  6. Ανακατέψτε και ρίξτε τη σος σε ένα γυάλινο μπολ/βάζο ή ποτήρι του ουίσκι.
  7. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  8. Ώρα με την ώρα θα πήζει.
  9. Χρησιμοποιήστε τη όπως σας αρέσει. Όση περισσέψει μην ξεχάσετε να την αποθηκεύσετε σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved