Χριστουγεννιάτικα πλατό αλλαντικών και τυριών

Το απόλυτο party food των γιορτών!

Μαργαρίτα Νικολάου
Χριστουγεννιάτικα πλατό αλλαντικών και τυριών
Bigstock

Ποιο είναι το απόλυτο party food μέσα στις γιορτές; Μα φυσικά αυτό που δεν θέλει κόπο για να το φτιάξεις. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα πλατό με αλλαντικά και τυριά αλλά δεν ξέρετε πώς να αρχίσετε, σκεφτείτε απλά ότι θέλετε να φτιάξετε το πιο νόστιμο και λαχταριστό συνδυασμό αλμυρών.

Τα πλατό είναι ιδανικά για τα πάρτι και όχι μόνο και είναι το τέλειο (και πιο εύκολο) finger food και γιορτινό ορεκτικό. Τα περισσότερα πλατό δεν απαιτούν καθόλου χρόνο στη μαγειρική, ενώ κάποια άλλα εκτός από αλλαντικά και τυριά έχουν διάφορα ντιπάκια που μπορείς να βουτήξεις, spreads φρούτα, ξηρούς καρπούς και κράκερ.

Ο οδηγός μας θα σας δείξει πώς να φτιάξετε ένα πλατό με διάφορα υλικά, χωρίς να παίζει ρόλο το budget ή ο αριθμός των καλεσμένων σας. Αν ψάχνετε ιδέες για να φτιάξετε ένα απλό πλατό ή να ξεφύγετε οικονομικά και να φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο πλατό, θα τις βρείτε παρακάτω.

Ο κανόνας 3-3-3-3 για τα πλατό

Δεν έχει σημασία το στιλ που θα διαλέξετε για το πλατό που θα φτιάξετε. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσετε τον κανόνα 3-3-3-3. Κάθε πλατό θα πρέπει να έχει τρία διαφορετικά είδη αλλαντικών, 3 διαφορετικά είδη τυριών, τρία διαφορετικά είδη αμυλούχων συνοδευτικών (κρακεράκια, κρουτόν, κριτσίνια, ψωμί) και 3 διαφορετικά άλλα συνοδευτικά όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κ.α.

Έξτρα προσθήκες όπως τα ντιπάκια και spreads, που αναφέραμε παραπάνω, θα ολοκληρώσουν το πλατό σας αλλά ο παραπάνω κανόνας θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε και να αρχίσετε τη διακόσμηση.

Ιδέες για πλατό με αλλαντικά και τυριά

Αφού αναφέραμε τους γενικούς κανόνες για το χριστουγεννιάτικο πλατό σας, ήρθε η στιγμή να σας δείξουμε φωτογραφίες με διακόσμηση, ώστε να εμπνευστείτε ακόμη περισσότερο.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved