Σπιτικές μπάρες βρώμης με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας

Μπάρες βρώμης με σοκολάτα για όλη την οικογένεια.

Σπιτικές μπάρες βρώμης με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας
Bigstock

Η βρώμη αποτελεί την πιο συχνή επιλογή για τις μπάρες δημητριακών και η διατροφική της αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και βιταμίνη Ε που εμφανίζει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Επιπλέον περιέχει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών που δρουν ευεργετικά για τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Αν μάλιστα προσθέσετε και μέλι τότε οι μπάρες θα έχουν την απαραίτητη γλυκύτητα. Όπως εξηγεί η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά, « το μέλι αποτελεί ένα προϊόν που περιέχει φυσικά σάκχαρα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου».

Homemade Chocolate Peanut Butter Bar

Συνταγή για μπάρες βρώμης με σοκολάτα

Η βρώμη και το μέλι είναι δύο από τα βασικά υλικά της σημερινής μας συνταγής. Συγκεκριμένα για τις μπάρες βρώμης θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο κάσιους χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό (αν χρειάζεται)
  • μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη βρώμη, το βούτυρο κάσιους και το μέλι (προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί). Το αφήνετε στην άκρη και λιώνετε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας για 30 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Απλώστε το μείγμα βρώμης σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω πασπαλίστε με τη λιωμένη σοκολάτα. Καταψύχετε για τρεις ώρες και οι μπάρες βρώμης με επικάλυψη σοκολάτας είναι έτοιμες.

https://www.instagram.com/reel/CyiGQQkqvnH/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved