Μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε για τον Άγιο Βασίλη

Φτιάξτε νόστιμα μπισκότα και αφήστε τα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς δίπλα από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε για τον Άγιο Βασίλη
Bigstock

Το να αφήνουν ένα πιάτο με μπισκότα και ένα ποτήρι γάλα τα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα αγαπημένο και γλυκό έθιμο. Επίσης είναι μια μικρή υπενθύμιση για το πόσο νόστιμα είναι τελικά τα μπισκότα και φυσικά πόση χαρά μπορούν να φέρουν σε ένα παιδί.

Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς ποια είναι τα αγαπημένα μπισκότα του Άγιου Βασίλη, γνωρίζουμε το εξής: Τα γλυκά που αφήνετε για να βρει κάτω από το δέντρο ή δίπλα στο τζάκι, θα πρέπει να σε μέγεθος μπουκιάς. Ο,τιδήποτε μεγαλύτερο θα τον καθυστερήσει από το να παραδώσει τα δώρα στην ώρα τους. Οι λιχουδιές επίσης θα πρέπει να μην αφήνουν λιπαρότητα επάνω στα δώρα. Δεν θέλετε να έχετε εσείς ή τα άλλα παιδιά δαχτυλιές από γλάσο στα περιτυλίγματα των δώρων.

Τέλος θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα μπισκότα που θα φτιάξετε για τον Άγιο Βασίλη θα πρέπει να μην χρειάζεται να μπουν στο ψυγείο και αυτό γιατί θα μείνουν αρκετές ώρες εκτός, πριν την άφιξή του.

Παρακάτω θα βρείτε μια πανεύκολη συνταγή για γρήγορα και εύκολα μπισκότα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τον Άγιο Βασίλη.

Chocolate chip cookies για τον Άγιο Βασίλη

Υλικά:

  • 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 cup packed light brown sugar
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κούπες δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στην πάνω και κάτω σκάλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Αφήστε στην άκρη και βάλτε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να αφρατέψει (για περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε το αλάτι, τη βανίλια και τα αβγά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι και τη σόδα. Τέλος προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας.

Βήμα 2ο: Αφού είναι έτοιμη η ζύμη σας με ένα κουτάλι της σούπας βάλτε σε λαδόκολλα μπισκότα (περίπου 12). Αφήστε κενό ανάμεσα.

Βήμα 3ο: Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες των μπισκότων αλλά να είναι μαλακά στο κέντρο. Αφαιρέστε, αφήστε να κρυώσουν 2-3 λεπτά και έπειτα βάλτε τα σε ένα βάζο που θα κλείνει αεροστεγώς.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε για πάνω από μια εβδομάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved