Απίθανα καλοκαιρινά γλυκά με μόνο 5 υλικά

Φτιάξτε γλυκά χρησιμοποιώντας λίγα υλικά, εύκολα και γρήγορα.

Απίθανα καλοκαιρινά γλυκά με μόνο 5 υλικά

Θέλουν τα παιδιά σας κάτι γλυκό; Έχουν μια λιγούρα για κάτι που θα τους φτιάξει το απόγευμά τους; Αυτές οι γρήγορες και απλές συνταγές για γλυκά χρειάζονται μόνο 5 υλικά για να τις φτιάξετε (ή και λιγότερα) και σίγουρα θα τα δροσίσουν και θα τα κάνουν να βγουν για παιχνίδι με άλλη διάθεση.

Όσο για εσάς; Μην αφήσετε και τις δικές σας λιγούρες για κάτι γλυκό ανικανοποίητες. Απολαύστε και εσείς μια μερίδα... γιατί και οι μαμάδες έχουν ψυχή!

Ψητά νεκταρίνια με παγωτό βανίλια

kalokairina gluka me 5 ilika 1

Τα ψημένα φρούτα είναι από τα καλύτερα επιδόρπια του καλοκαιριού. Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε με όποιο φρούτο σας αρέσει. Απλά ψήστε τα νεκταρίνια στο grill (ή σε μια τηγανοψηστιέρα) μέχρι να ψηθούν και σερβίρετε με νόστιμο παγωτό βανίλια.

Μους με βατόμουρα

kalokairina gluka me 5 ilika 2

Άγλυκη ζελατίνη, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, παγωμένα βατόμουρα και φρέσκο χυμό λεμονιού είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή την αφράτη μους. Δεν σας αρέσουν τα βατόμουρα; Δεν πειράζει! Αντικαταστήστε τα με όποιο άλλο κόκκινο φρούτο θέλετε εσείς (φράουλες, κεράσια, βύσσινα). Raspberry Mousse

Δοσολογία υλικών: 1 συσκευασία ζελατίνη, 2 κούπες παγωμένα μούρα, 1/4 κούπας ζάχαρη, 2 κ.τ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, 3 κούπες κρέμα γάλακτος.

Βάλτε σε 1/4 κόυπας νερό και βάλτε τη ζελατίνη να μαλακώσει. Αφήστε στην άκρη και σε ένα μπολ βάλτε τα πολτοποιημένα μούρα. Προσθέστε έπειτα τη ζελατίνη αφού τη στύψετε καλά. Ανακατέψτε. Σε ένα δεύτερο μπολ αφρατέψτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ. Ενώστε τα δύο μείγματα σιγά-σιγά και μοιράστε την κρέμα γάλακτος σε μπολάκια.

Παγωμένες μπάλες παγωτού

kalokairina gluka me 5 ilika 6

Αυτές οι μικρές μπουκιές παγωτού, θα κάνουν το καλοκαίρι σας ακόμη πιο νόστιμο και πιο δροσερό. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Γρανίτα καρπούζι

kalokairina gluka me 5 ilika 5

Δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο και πιο δροσερό από μια γρανίτα καρπούζι. Κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια και παγώστε στην κατάψυξη. Έπειτα με ένα μπλέντερ πολτοποιήστε και σερβίρετε σε ποτήρι.

Μιλφέιγ φράουλας

kalokairina gluka me 5 ilika 4

Τα φύλλα σφολιάτας είναι αφράτα και τραγανά. Το ίδιο αφράτη είναι και η κρέμα πατισερί. Με μια συσκευασία ψημένα φύλλα σφολιάτας, 1 μπολ κρέμα πατισερί που θα φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και λαχταριστές φράουλες, μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο μιλφέιγ φράουλας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved