Το μπισκοτογλυκό της μαμάς - Ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου

Παιδικές μνήμες ξυπνά αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου. Στρώσεις από μπισκότα, κρέμα σοκολάτας και λευκή κρέμα διαδέχονται η μία την άλλη σε ένα παιχνίδι απόλαυσης.

Το μπισκοτογλυκό της μαμάς - Ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου

Εύκολο, γρήγορο και πέρα ως πέρα λαχταριστό, είναι ένα γλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Αν έχετε φίλες καλεσμένες ή φίλους των παιδιών σας στο σπίτι, θα εντυπωσιαστούν τόσο από τη γεύση όσο και από την εμφάνισή του.

Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας, όπως το απόγευμα με τον καφέ, αλλά και το πρωί για ένα γλυκό ξεκίνημα της ημέρας.

Υλικά:

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο (πλήρες ή ελαφρύ), για τα μπισκότα
  • λίγη τρούφα και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Bήμα 1ο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε όλα μαζί τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα έως ότου γίνει ένας χυλός.

Bήμα 2ο: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 κιλό γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάζουμε το 1/3 του γάλακτος μέσα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα.

Bήμα 3ο: Αδειάζουμε το καινούριο μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, την οποία επαναφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και να πήξει σε κρέμα.

Bήμα 4ο: Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.

Βήμα 5ο: Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στα 300 γρ. γάλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά όχι τόσο ώστε να διαλύονται, και τα στρώνουμε σε μια επίπεδη πιατέλα ή σε ένα μεγάλο πυρέξ, το ένα πλάι στο άλλο, σχηματίζοντας μία ενιαία βάση.

Βήμα 6ο: Καλύπτουμε τα μπισκότα με ζεστή κρέμα σοκολάτας, βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και απλώνουμε από πάνω τη λευκή κρέμα.

Bήμα 7ο: Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 4 ώρες και γαρνίρουμε με τις νιφάδες ή το τρίμμα σοκολάτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved