Σπιτικό παγωτό μπανάνα με 3 υλικά - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής

Υγιεινό και πεντανόστιμο παγωτό για μεγάλους και παιδιά με τρία μόνο υλικά.

Σπιτικό παγωτό μπανάνα με 3 υλικά - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής

Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού και σήμερα σας έχουμε σούπερ συνταγή για το πιο εύκολο, νόστιμο και υγιεινό παγωτό μπανάνας.

Τα οφέλη της μπανάνας στη διατροφή του παιδιού

Η μπανάνα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Το κάλιο είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την υγιή λειτουργία των νεφρών βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η μπανάνα περιέχει επίσης πηκτίνη, μία ουσία του σακχάρου στο αίμα.

Πέρα όμως από τα οφέλη που αναφέρονται παραπάνω, οι μπανάνες είναι νόστιμες, έχουν γλυκιά γεύση, μαλακή υφή και είναι από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών. Αυτός βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος που τις λατρεύουν.

«Τα νήπια λατρεύουν τις μπανάνες γιατί είναι γλυκιές και μπορούν να τις πιάσουν με τα χέρια τους εύκολα.» αναφέρει η παιδίατρος dr Sarah Schaffer στο Romper.com. Άλλος ένας λόγος επίσης είναι ότι τα παιδιά εξοικειώνονται με την υφή και τη γεύση της μπανάνας από την βρεφική τους ηλικία, με αποτέλεσμα να την προτιμούν και μεγαλώνοντας.

Σπιτικό παγωτό μπανάνα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής


https://www.instagram.com/p/CRHNbW8t_lw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά:

  • 2 μπανάνες
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή maple syrup

Διαδικασία:

Κόψτε τις μπανάνες σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τις σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς. Βάλτε το σακουλάκι με τις μπανάνες στην κατάψυξη και αφήστε τις για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.

Στη συνέχεια βάλτε τις μπανάνες στο multi ή το blender, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το μέλι ή το maple syrup (ό,τι έχετε εύκαιρο) και «χτυπήστε» όλα τα υλικά μαζί για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστο αλάτι για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα και να ανακατέψετε ξανά.

Βάλτε το περιεχόμενο σε ένα τάπερ ή μπολ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.

Η σύσταση της μπανάνας θα δώσει στο παγωτό την κατάλληλη υφή, για αυτό άλλωστε και δε χρειάζεστε καν παγωτομηχανή.

Extra tip: Στο σερβίρισμα για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Δείτε την εκτέλεση βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved