Αφράτα cupcakes χωρίς ζάχαρη για παιδιά - Υγιεινά και εύκολα

  • Συνταγή για cupcakes χωρίς ζάχαρη
  • Νόστιμα και υγιεινά cupcakes για όλη την οικογένεια
Αφράτα cupcakes χωρίς ζάχαρη για παιδιά - Υγιεινά και εύκολα
bigstockphoto.com

Αν έχετε υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής χωρίς ζάχαρη ή αν απλά προσπαθείτε να τρώτε λίγο πιο υγιεινά, οι γλυκές λιχουδιές πιθανότατα δεν έχουν θέση στη διατροφή σας.

Όμως, υπάρχουν συνταγές που δεν περιέχουν ζάχαρη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μη στερηθείτε την απόλαυση ενός γλυκού.

Τα επιδόρπια με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορούν να γίνουν επιδόρπια χωρίς ζάχαρη αντικαταστώντας τη με άλλο γλυκαντικό όπως είναι η ζάχαρη καρύδας.

Πώς να φτιάξετε cupcakes χωρίς ζάχαρη

Η σημερινή μας συνταγή είναι για cupcakes χωρίς ζάχαρη. Σύμφωνα με το tasteofhome.com το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε την κανονική ζάχαρη με τη ζάχαρη καρύδας. Μοιάζει με την καστανή ζάχαρη,αλλά είναι πολύ πιο λεπτή και προσθέτει μια πλούσια γεύση στα γλυκά.

zaxari karidas

Ζάχαρη καρύδας

Εν αντιθέσει με την λευκή που περιέχει «κενές θερμίδες», η ζάχαρη καρύδας δεν έχει υποστεί υψηλή επεξεργασία και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά της, τα μέταλλα, το ασβέστιο, τον σίδηρο, το κάλιο και τον ψευδάργυρο.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Β6, οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και την τόνωση της ενέργειας, καθώς και λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, όπως το γλουταμινικό οξύ, που βοηθάει τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος.

Η ζάχαρη καρύδας, πέραν του ότι είναι προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (350) από την κρυσταλλική ζάχαρη (500), που σημαίνει ότι η κατανάλωσή της δεν δημιουργεί αισθήματα λήθαργου, πείνας και ευερεθιστότητας.

Συνταγή για cupcakes χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1-3/4 φλιτζάνια και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 3 αυγά
  • 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-1/3 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
  • 2-1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Vanilla Cupcake xoris zaxari1

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι για κέικ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ( για καλύτερο αποτέλεσμα κοσκινίστε τα όλα μαζί).

Βήμα 2ο

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να αφρατέψουν, περίπου δύο λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθούν καλά και τέλος τη βανίλια.

Βήμα 3ο

Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και εναλλάξ με το γάλα, φροντίζοντας να ανακατεύονται καλά τα υλικά μετά από κάθε προσθήκη. Το κουρκούτι θα είναι πιο σκούρο αλλά μην ανησυχείτε, αυτό οφείλεται στη ζάχαρη καρύδας.

Βήμα 4ο

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα για cupcakes , γεμίζοντας περίπου τα 3/4 και ψήστε για 18-22 λεπτά.

Βήμα 5ο

Μόλις κρυώσουν τελείως τα cupcakes, τα ξεφορμάρετε και προσθέστε το αγαπημένο σας frosting ή απλά τα απολαμβάνετε σκέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved