Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη - Με μόλις τρία υλικά
Πηγή: bigstockphoto.com

Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη - Με μόλις τρία υλικά

  • Εύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
  • Μέσα σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο για να μπει στην κατάψυξη
Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη - Με μόλις τρία υλικά
Πηγή: bigstockphoto.com

Αυτό το παγωτό χωρίς ζάχαρη είναι τόσο γευστικό και κρεμώδες που δεν θα πιστεύετε ότι φτιάχνεται με μόνο τρία υλικά.

Και το πιο σημαντικό; Δεν περιέχει ζάχαρη. Ούτε όμως αυγό. Είναι λοιπόν ένα παγωτό, σπιτικό και με λίγες θερμίδες.

Τι θα χρειαστείτε

Γάλα καρύδας

Κονσερβοποιημένο και πλήρες γάλα καρύδας. Ψύξτε το από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε η κρέμα να ξεχωρίσει από το υγρό.

Βαριά κρέμα

Γνωστή και ως διπλή κρέμα ή παχύρρευστη κρέμα. Παίζει σημαντικό ρόλο να επιλέξετε τη σωστή κρέμα προκειμένου η υφή του παγωτού να είναι κρεμώδης.

Αλουλόζη

Αντί για ζάχαρη επιλέξτε αλουλόζη ( έχει ελάχιστες θερμίδες)

Βότκα

Προαιρετική αλλά κάνει το παγωτό ακόμα πιο αφράτο και κρεμώδες.

spitiko pagoto vanilia

Υλικά

  • 2 κουτιά γάλα καρύδας πλήρες και παγωμένο
  • 2 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι allulose
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βότκα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Τοποθετήστε ένα ταψάκι ή μια μεταλλικής φόρμα στην κατάψυξη.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά παγωμένο γάλα καρύδας ( χωρίς τυχόν υγρά) μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Βήμα 3ο

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε την παχύρρευστη κρέμα σκέτη ή μαζί με τη βότκα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Βήμα 4ο

Αναμειγνύετε τις δύο κρέμες και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα ή το ταψάκι, το σκεπάζετε και το αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Χρήσιμα tips

  • Το παγωτό πρέπει πάντα να φυλάσσεται στην κατάψυξη σκεπασμένο.
  • Η βότκα (ή οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό) είναι εντελώς προαιρετική, αλλά κάνει πολύ πιο εύκολη την αφαίρεση του παγωτού. Όσον αφορά τη γεύση, δεν επηρεάζεται.
  • Το παγωτό θα είναι σκληρό όταν το βγάλετε απευθείας από την κατάψυξη. Αφήστε το για 10-15 λεπτά πρώτα, πριν το σερβίρετε.

Πηγή:thebigmansworld.com

Διαβάστε επίσης

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Το μυστικό να μην πιάνει κρυστάλλους

Παγωτό βανίλια – Αυτή είναι η πιο νόστιμη βάση παγωτού

Σπιτικό παγωτό πορτοκάλι στο μπλέντερ - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας με τρία υλικά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr

«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr

«Τι να μαγειρέψω σήμερα;», αναρωτιέστε ξανά; Αν ναι, τότε ακολουθήστε το πρόγραμμα…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου στην εγκυμοσύνη: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου στην εγκυμοσύνη: Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου στην…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο

Τι πρέπει να προσέχετε όταν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο

Οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί στην παιδική ηλικία. 
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αυτά τα μυστικά ομορφιάς θα έπρεπε να μαθαίνει κάθε κόρη από τη μαμά της

Αυτά τα μυστικά ομορφιάς θα έπρεπε να μαθαίνει κάθε κόρη από τη μαμά της

Κάποια μυστικά ομορφιάς είναι διαχρονικά.
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved