Σούπα με αχιβάδες από τον Άκη Πετρετζίκη

  • Εύκολη συνταγή για την κλασική και κρεμώδης αμερικάνικη clam chowder, με κρεμμύδι και πράσο!
Σούπα με αχιβάδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Ποιός είπε ότι οι σούπες είναι μόνο για το χειμώνα; Αυτή η σούπα είναι η απόλυτη σούπα του καλοκαιριού!

Συστατικά

Για τον ζωμό

  • 1.200 γρ. αχιβάδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσο, μονο το λευκό μέρος
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. νερό

Για τη σούπα

  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. ζωμό αχιβάδων
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved