Γρήγορες και θρεπτικές συνταγές για τις μέρες που φιλοξενείς τους φίλους των μικρών σου στο σπίτι

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μου προκαλέσει αναστάτωση μέσα στη μέρα, αυτό είναι σίγουρα κάποια απρόβλεπτη αλλαγή στο πρόγραμμά μου.

Γρήγορες και θρεπτικές συνταγές για τις μέρες που φιλοξενείς τους φίλους των μικρών σου στο σπίτι

Βλέπεις, όπως κάθε εργαζόμενη μητέρα, έτσι και εγώ μετράω τις ώρες της ημέρας σε υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου, προσπαθώντας να τα προλάβω όλα και να είμαι συνεπής στους ρόλους που έχω αναλάβει.

Παρόλα αυτά, όσο απαιτητική και αν είναι η καθημερινότητά μου, φροντίζω πάντα να «ξεκλέβω» χρόνο, ώστε να ετοιμάζω στα μικρά μου ένα λαχταριστό γεύμα, το οποίο θα τους προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Διότι μπορεί ο χρόνος να μην είναι πάντα με το μέρος μου όμως, γνωρίζω τη μεγάλη αξία που έχει ένα σπιτικό φαγητό για τα παιδιά που διανύουν τα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης.

Τι γίνεται, βέβαια, τις φορές που τα παιδιά αποφασίζουν -χωρίς να ενημερώσουν εγκαίρως τη μαμά- να καλέσουν τα φιλαράκια τους στο σπίτι μετά το σχολείο και κάπως έτσι, οι μερίδες από δύο γίνονται τέσσερις ή πέντε; Άραγε, τι μπορεί να κάνει μία μαμά όταν πέφτει στο «τραπέζι» η πρόταση για ένα παιδικό πάρτι της τελευταίας στιγμής;

Για να είμαι ειλικρινής, βρέθηκα αρκετές φορές αντιμέτωπη με αυτές τις απρόσμενες εκπλήξεις και χρειάστηκε να αλλάξω το πρόγραμμά μου και να τρέξω στην κουζίνα. Μην θέλοντας να περιορίσω τα μικρά μου, να τους χαλάσω τη χαρά ή να αγχωθώ ξανά όμως, αναρωτήθηκα τι θα μπορούσα να κάνω, ώστε την επόμενη φορά που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, να ήμουν προετοιμασμένη.

Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα τη βρήκα ένα απόγευμα κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Διότι καθώς περιηγούμουν στους διαδρόμους, είδα στα ψυγεία τη νέα σειρά «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ και δίχως δεύτερη σκέψη, πρόσθεσα μερικά προϊόντα στο καλάθι μου. Όπως αποδείχθηκε λίγες ημέρες αργότερα, έκανα την καλύτερη επιλογή και το γιατί, θα το μάθεις αμέσως!

Πώς θα προσφέρουμε στα παιδιά απολαυστικά και θρεπτικά γεύματα μέσα σε λίγα λεπτά

Κακά τα ψέματα. Η διατροφή των παιδιών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες μας έντονα. Διότι από τη μία πλευρά, θέλουμε να τα γεύματα που προσφέρουμε στα μικρά μας να είναι γευστικά και λαχταριστά, ώστε να τα απολαμβάνουν με όρεξη και χαρά όμως, από την άλλη πλευρά, θέλουμε να περιλαμβάνουν τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός τους, όπως την πρωτεΐνη. Πόσο εύκολο είναι, ωστόσο, να καταφέρουμε κάτι τέτοιο, ειδικότερα τις ημέρες που ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ιδιαίτερα περιορισμένος; Αυτό αναρωτιόμουν, μέχρι πριν λίγο καιρό που τα μικρά μου επέστρεψαν στο σπίτι πεινασμένα, παρέα με δύο φίλους τους. Τότε, θυμήθηκα πως είχα αποθηκεύσει στο συρτάρι της κατάψυξης τα nuggets από τη νέα σειρά «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ και σκέφτηκα να τους τα ετοιμάσω.

Μέσα σε λίγα λεπτά, τα nuggets ήταν έτοιμα και άκρως τραγανά, ενώ τα παιδιά με τους φίλους τους είχαν ήδη καθίσει στο τραπέζι και ανυπομονούσαν να τα απολαύσουν.

Συνδυάζοντάς τα με πράσινη σαλάτα στην οποία είχα προσθέσει αγγούρι και ντοματίνια, ήξερα πως είχα προσφέρει στα παιδιά ένα λαχταριστό γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Εσύ, μπορείς φυσικά να το σερβίρεις με πολλές διαφορετικές εναλλακτικές, όπως ρύζι, βραστά λαχανικά ή λαχανικά -όπως καρότα- σε στικ στον φούρνο. Μάλιστα, εκτός από τα nuggets, η νέα σειρά περιλαμβάνει πολλές προτάσεις από 100% ελληνικά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, δηλαδή προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνη και απαλλαγμένα από συντηρητικά, ενώ μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται το cordon bleu, οι κοτομπουκιές πανέ και οι κοτομπουκιές ψημένες, δηλαδή μερικές από τις γεύσεις που ξετρελαίνουν τα παιδιά.

pindos2


Γρήγορες και θρεπτικές προτάσεις για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις οικογενειακές στιγμές

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ακόμη και τις ημέρες που η καθημερινότητα «ανεβάζει» ταχύτητα, υπάρχουν τρόποι να προσφέρεις στα μικρά σου και τους φίλους τους ολοκληρωμένα γεύματα, τα οποία θα τα κάνουν να γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να επενδύσεις στην αξιοπιστία, την εξασφαλισμένη ποιότητα και την ασύγκριτη γεύση που προσφέρει η νέα σειρά της ΠΙΝΔΟΣ, «Έτοιμα Ψημένα», η οποία περιλαμβάνει τις πιο απολαυστικές και νόστιμες προτάσεις, για τις ημέρες που δεν έχουμε χρόνο, αλλά θέλουμε να χαρίσουμε στα μικρά μας ένα ολοκληρωμένο γεύμα με ελαφριά, νόστιμη γεύση και υψηλή διατροφική αξία, σε λίγα μόλις λεπτά.

Ειδικότερα σε πιο ξεχωριστές περιστάσεις, όπως τα πάρτι των παιδιών, που δεν θέλεις να χάνεις χρόνο μέσα στην κουζίνα, αλλά να απολαμβάνεις οικογενειακές στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους, μπορείς να δημιουργήσεις έναν πλούσιο μπουφέ με προϊόντα από τη σειρά «Έτοιμα Ψημένα», δηλαδή έναν μπουφέ που θα ικανοποιήσει τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους. Έτσι και αλλιώς, η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς περιλαμβάνει φιλέτο στήθος, κροκέτες, κεφτεδάκια, κοπανάκια ψημένα και παναρισμένα, φιλετάκια ψημένα και παναρισμένα, χειροποίητο μπιφτέκι, κινέζικη φτερούγα, φτερούγες BBQ, burger και γύρο κοτόπουλο.

pindos3



Το σίγουρο είναι πως σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες, είναι σημαντικό να ανακαλύψεις εύκολες, γρήγορες και θρεπτικές διατροφικές λύσεις που θα κάνουν τις ημέρες σου πιο απολαυστικές, ενώ συγχρόνως, θα συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής και τη διατροφή που έχεις επιλέξει. Ακριβώς για αυτό, αξίζει να προσθέσεις στη λίστα του σούπερ μάρκετ τα προϊόντα από τη νέα σειρά «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ, διότι εκτός από μοναδική γεύση και υψηλή διατροφική αξία, διαθέτουν συσκευασίες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-Pet). Για εμένα και τα μικρά μου, πάντως, είναι πλέον must, ενώ με έχουν βγάλει πολλές φορές από τον προβληματισμό του «τι να μαγειρέψω σήμερα», ειδικότερα όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν αλλαγές, όπως ένα τραπέζι με περισσότερα παιδικά χαμόγελα και πεινασμένα προσωπάκια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved