Νηστίσιμη μους σοκολάτας με μόλις δύο υλικά (vid)

  • Μια εύκολη μους χωρίς ζάχαρη
  • Έτοιμη σε πέντε λεπτά
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με μόλις δύο υλικά (vid)

Το σπιτικό γλυκό είναι πάντα πιο υγιεινό καθώς μπορείτε να περιορίσετε την ποσότητα ζάχαρης και να επιλέξετε πιο αγνά υλικά.

Τώρα, αν δεν έχετε χρόνο ή αν γενικά η ζαχαροπλαστική δεν είναι το φόρτε σας, αυτή η συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε, σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας για δύο λόγους:

Επίσης, είναι ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν, είναι vegan ή αποφεύγουν τη ζάχαρη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε τα δάκρυα μαύρης σοκολάτας και να χτυπήσετε την κρέμα γάλακτος. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα.

chocolate dark

φώτο: pexels.com / Pixabay

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά

  • 80 γρ. μαύρη σοκολάτα ( κουβερτούρα ή δάκρυα)
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος νηστίσιμη

Εκτέλεση

Λιώστε σε μπεν μαρί τα δάκρυα σοκολάτας ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις αφρατέψει ρίξτε την σοκολάτα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα και μετά με το μίξερ.Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ και γεμίστε μπολάκια ή ποτήρια στα οποία θέλετε να σερβίρετε τη μους.
Το επιδόρπιο είναι έτοιμο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε τριμμένους ξηρούς καρπούς, σιρόπι σφενδάμου ή ότι άλλο εσείς θέλετε.



Μαύρη σοκολάτα: οφέλη

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες, φλαβοβοειδή και κατεχίνες και η κατανάλωσή της έχει συσχετιστεί με πολλά οφέλη για τον οργανισμό, όπως τη βελτίωση της καρδιακής υγείας, τη μείωση φλεγμονών και την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα, τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με την απώλεια βάρους και μειωμένη αποθήκευση λίπους.

Επίσης, η κατανάλωση σοκολάτας προκαλεί τον κορεσμό και μειώνει τις λιγούρες, συμβάλλοντας έτσι στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, μελέτη στην οποία συμμετείχαν 12 γυναίκες έδειξε ότι η μυρωδιά και η κατανάλωση σοκολάτας μείωσαν την όρεξη και τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης που διεγείρει την πείνα.

Κάτι ακόμα που προέκυψε από τα συμπεράσματα της μελέτης ήταν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μαύρη σοκολάτα, προσλάμβαναν 17% λιγότερες θερμίδες από μεταγενέστερο γεύμα τους, σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν σοκολάτα λευκή ή γάλακτος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved