Νηστίσιμο γλυκό με μόλις δύο υλικά και χωρίς ψήσιμο (vid)

  • Συνταγή για γλυκό ψυγείου με δύο υλικά
  • Αυτό το γλυκό δεν έχει ζάχαρη, ούτε αλεύρι
  • Δεν χρειάζεται ψήσιμο
Νηστίσιμο γλυκό με μόλις δύο υλικά και χωρίς ψήσιμο (vid)
pexels.com / Ana Madeleine Uribe

Αυτό κι αν είναι τέλειο γλυκό. Με μόλις δύο υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας, σίγουρα διεκδικεί μια θέση στην πεντάδα των πιο γρήγορων γλυκών.

Όπως και άλλες συνταγές που σας έχουμε προτείνει, έτσι κι αυτή δεν περιέχει, ζάχαρη ούτε αλεύρι. Επίσης δεν θα χρησιμοποιήσετε αυγά ( διαφορετικά τι είδους νηστίσιμη συνταγή θα ήταν) αλλά ούτε βούτυρο. Επίσης, δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά

  • 2 μπανάνες ώριμες (300 γρ)
  • 200 γρ. σοκολάτα ή κουβερτούρα μαύρη

Μπανάνα- οφέλη

Η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, μία ουσία που ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάορου στο αίμα.

Το συγκεκριμένο φρούτο έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Το κάλιο είναι επίσης απαραίτητο για την υγιή λειτουργία των νεφρών.

chocolate1

Μαύρη σοκολάτα

Οι ευεργετικές επιδράσεις του κακάο και της μαύρης σοκολάτας αποδίδονται πρωτίστως στα φλαβονοειδή που περιέχει, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και διαπιστωμένα οφέλη για την εγκεφαλική και καρδιαγγειακή υγεία.Για να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη, φροντίστε η σοκολάτα που θα επιλέξετε να έχει τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και 30% ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο βιολογικής καλλιέργειας, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στο πλάι. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιείτε καλά με ραβδομπλέντερ τις μπανάνες και στη συνέχεια τις αναμειγνύετε με την κουβερτούρα. Χτυπάτε με το μίξερ το μείγμα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα πυρέξ ( ή ένα μακρόστενο τάπερ) που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.



Δεν είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που έχετε φτιάξει;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved