Κέικ λεμόνι με σταφίδες και καρύδια - Σούπερ θρεπτικό, χωρίς βούτυρο

  • Συνταγή για κέικ λεμόνι χωρίς βούτυρο
  • Φτιάξτε ένα μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σταφίδες και καρύδια
Κέικ λεμόνι με σταφίδες και καρύδια - Σούπερ θρεπτικό, χωρίς βούτυρο
you tube / One day One recipe

Τα κέικ δεν είναι μόνο εύκολα αλλά αρέσουν σε όλους. Επίσης, είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών ή για τον καφέ σας, πρωινό ή απογευματινό.

Αν μάλιστα το κέικ είναι και σπιτικό τότε δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και πιο υγιεινό.

Η σημερινή μας συνταγή λοιπόν είναι για ένα κέικ λεμόνι με ξηρούς καρπούς. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι διαφορετικό στη γεύση απ΄όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Καρύδια

karidia

Τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας και την ανάκτηση της ελαστικότητάς της. Επίσης, περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πολυφαινόλες, δύο ουσίες με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σταφίδες

stafides

Oι σταφίδες είναι καλή πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι επίσης πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες και ανόργανες ουσίες. Αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, καθώς και για την καλή λειτουργία των μυών. Τέλος, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.
Παράλληλα όμως, οι σταφίδες είναι πλούσιες σε θερμίδες. Τα 30 γραμμάρια δίνουν περίπου 100 θερμίδες, περίπου όσες ένα μικρό σνακ.

Υλικά

  • 200 γρ σταφίδες σουλτανίνα (1 φλιτζάνι + 1/3 φλιτζάνι)
  • 80 γρ καρυδόψιχα (2/3 φλ.)
  • 2 αυγά
  • 60 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη (¼ φλιτζάνι)
  • 50 ml γάλα (3 κουταλιές της σούπας + 1 κ.γ.)
  • 180 γρ αλεύρι (1 φλιτζάνι + 2 κ.σ.)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένετε τις σταφίδες, στραγγίζετε το νερό και τις αφήνετε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα καβουρδίζετε σε αντικολλητικό ζεστό τηγάνι, χωρίς λάδι.
Σ’ ενα μπολ χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και κοσκινίζετε το αλεύρι σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, τη μαγειρική σόδα , το χυμό λεμονιού ( με αυτή τη σειρά) και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτετε τα καρύδια , ανακατεύετε και ρίχνετε τις σταφίδες. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα και απλώνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα στην οποία έχετε στρώσει και αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 35 λεπτά στους 180 C.
Μόλις ψηθεί το ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved