Νηστίσιμο brownie χωρίς αυγά, γάλα ή βούτυρο - Πανεύκολη συνταγή

  • Brownie: Το λαχταριστό γλυκό που λατρεύουν μεγάλοι και παιδιά
  • Η ιστορία των brownies
  • Συνταγή για νηστίσιμο brownie χωρίς βούτυρο, αυγά και γάλα
Νηστίσιμο brownie χωρίς αυγά, γάλα ή βούτυρο - Πανεύκολη συνταγή
Unsplash.com / Franzi Meyer

Ψάχνετε νηστίσιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές για την περίοδο της Σαρακοστής; Η παρακάτω θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Χρειάζεστε μόλις λίγα υλικά, ένα σύρμα, ένα μπολ και ελάχιστο από τον χρόνο σας. Plus, το γλύκισμα που θα φτιάξετε έχει σοκολατένια γεύση στην οποία ελάχιστη μπορούν να αντισταθούν.

Η σημερινή μας συνταγή είναι για νηστίσιμα brownies, χωρίς βούτυρο, αυγά ή γάλα. Είναι τόσο γευστικά που σας εγγυόμαστε ότι θα θέλετε να τα φτιάχνετε και σε περιόδους εκτός νηστείας.

Η ιστορία των brownies

Τα brownies μοιάζουν με κέικ έχουν όμως διαφορές ως προς τη σύσταση και την υφή. Τα brownies έχουν πιο πυκνή και υγρή υφή εσωτερικά και εξωτερικά είναι πιο flat και λιγότερο φουσκωμένα σε σχέση με τα κέικ. Σύμφωνα με το Wikipedia.org, πίσω από τη δημιουργία των brownies κρύβεται η Bertha Palmer από το Σικάγο η οποία χρόνια πίσω, στις αρχές του 20ου αιώνα, ζήτησε από έναν ζαχαροπλάστη να φτιάξει ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο που να μοιάζει με κέικ αλλά να είναι μικρότερο σε ποσότητα, ώστε να συμπεριληφθεί στο μενού ενός σημαντικού για την εποχή εκείνη event, το Chicago World’s Columbian Exposition.

Το αποτέλεσμα ήταν τα πρώτα Brownies στον κόσμο που ονομάστηκαν Palmer House Brownie.

Σήμερα, τα brownies είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά ανά τον κόσμο. Οι συνταγές για brownies είναι πλέον πολλές και παρακάτω μπορείτε να δείτε μία από τις πιο εύκολες, κατάλληλη και για την περίοδο της νηστείας.


https://www.instagram.com/p/CbUMz7DrUDc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Brownie χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα

Υλικά:

  • 300 ml νερό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80-100 γραμμάρια σουσαμέλαιο (μπορείτε να βάλετε και καλαμποκέλαιο)
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 75 γραμμάρια κακάο
  • 1 1/5 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ βάλτε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με σύρμα χειρός. Στη συνέχεια, προσθέστε το σουσαμέλαιο και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.

Ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί απλώστε αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας απο πάνω. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 25 λεπτά.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο παρακάτω βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved