Νηστίσιμο κέικ λεμονιού χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο - Δεν χρειάζεται καν μίξερ

  • Συνταγή για κέικ λεμονιού για όσους νηστεύουν ή είναι vegan
  • Ένα εύκολο και νόστιμο κέικ με υλικά που έχετε σπίτι σας
Νηστίσιμο κέικ λεμονιού χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο - Δεν χρειάζεται καν μίξερ

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή αφορμή για αποτοξίνωση εντάσσοντας στη διατροφή σας περισσότερα όσπρια, λαχανικά και θαλασσινά.

Θα ανακαλύψετε ότι ο κατάλογος των νηστίσιμων φαγητών αλλά και γλυκών είναι μακρύς και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά από αυτά.

Σε ότι αφορά τα γλυκά, μην σκέφτεστε μόνο του κουταλιού ή τα σιροπιαστά. Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές χωρίς αυγά, γάλα ή βούτυρο που μπορείτε να φτιάξετε ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Όπως ένα μυρωδάτο κέικ λεμονιού και γλάσο από λεμόνι. Τα υλικά είναι απλά, όπως θα δείτε, και δεν θα χρειαστείτε καν μίξερ. ‘Οσο για το γλάσο, αν δεν σας αρέσει, απλά το παραλείπετε.


https://www.instagram.com/p/Ca7Xf6kO3DW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα σόγιας ( ή αμυγδάλου άγλυκο)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

Γλάσο

  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

https://www.instagram.com/p/CbFQNLFvw2M/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ξύνετε τα δύο λεμόνια και στη συνέχεια τα στίβετε στο ίδιο μπολ. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το ελαιόλαδο, το λάδι, το αλάτι, το baking powder και ανακατεύετε με το σύρμα.Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες.Σε μια φόρμα που την έχετε αλευρώσει, ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά στους 170 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο).

Για το γλάσο

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη και περιχύνετε το κέικ αφού το έχετε αφήσει να κρυώσει για μερικά λεπτά.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved