Το πιο γρήγορο γλυκό με πορτοκάλι είναι αυτό - Με 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη

  • Πανεύκολο γλυκό με τρία υλικά, χωρίς ζάχαρη
  • Δεν θέλει καν ψήσιμο.
Το πιο γρήγορο γλυκό με πορτοκάλι είναι αυτό - Με 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη

Έχετε πολλά πορτοκάλια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Εκτός από χυμό που είναι ιδιαίτερα θρεπτικός, σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα γλυκό με μόλις τρία υλικά.

Τα γλυκά που είναι εύκολα, δεν απαιτούν δεξιότητες στη ζαχαροπλαστική και κυρίως δεν χρειάζονται χρόνο για να γίνουν, είναι από τα αγαπημένα μας.

Η σημερινή συνταγή λοιπόν είναι απλή, νόστιμη, θρεπτική και γρήγορη.

Πλύντε τα πορτοκάλια, στύψτε τα και ξεκινήστε.

portokalia1

Οφέλη πορτοκαλιού

Το πορτοκάλι περιέχει άφθονη βιταμίνη C, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό. Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

portokalia

Τα τρία υλικά για το γλυκό

  • 5-6 μέτρια πορτοκάλια (2 +1/2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (600 ml))
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι (εξαρτάται από τη γλύκα του πορτοκαλιού)
  • 1/2 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού (65 γρ.)

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα πορτοκάλια, τα στύβετε και στη συνέχεια σουρώνετε το χυμό. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το χυμό, το μέλι και το άμυλο καλαμποκιού.
Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τη ρίχνετε στο πυρέξ και την αφήνετε να κρυώσει. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή πασπαλισμένο με καρύδα προσθέτοντας ένα κερασάκι (προαιρετικά).



Καλή σας απόλαυση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved