Γλυκό του ψυγείου με κρέμα και καφέ - Πεντανόστιμο και πιο εύκολο από τιραμισού

Γλυκό του ψυγείου σαν τιραμισού - Τα υλικά και διαδικασία για να το φτιάξετε

Γλυκό του ψυγείου με κρέμα και καφέ - Πεντανόστιμο και πιο εύκολο από τιραμισού
unsplash.com / Victoria Alexandrova

Τα γλυκά του ψυγείου τα λατρεύουν όλες οι μαμάδες. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και είναι η ιδανική λύση για να υπάρχει πάντα ένα σπιτικό γλυκό στο σπίτι.

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για γλυκά του ψυγείου, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και σήμερα θα σας δείξουμε μία ακόμα πανεύκολη και εντυπωσιακή. Το αποτέλεσμα γευστικά και οπτικά θυμίζει τιραμισού, μόνο που θα το φτιάξετε πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο.

Γλυκό του ψυγείου σαν τιραμισού

Θα χρειαστείτε:

Για την κρέμα:

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμιαίο

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
gluko psigeiou tiramisou

unsplash.com / Victoria Alexandrova

Τι πρέπει να κάνετε.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το καλαμποκάλευρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Όταν γίνει λίγο πιο πηκτό προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε μέχρι να πάρει μία βράση. Στο σημείο αυτό ή κρέμα είναι έτοιμη. Βάλτε την σε ένα κρύο μπολ και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

Για το σιρόπι μέσα στο οποίο θα βουτήξουμε τα μπισκότα, βάλτε σε ένα μπολ, το νερό, τον καφέ και ανακατέψτε.

Πάρτε το σκεύος στο οποίο θα βάλετε το γλυκό (μπορεί να είναι είτε στρογγυλό είτε ορθογώνιο) και ξεκινήστε να φτιάξετε τη βάση με τα μπισκότα. Βουτήξτε ένα ένα μπισκότο στο σιρόπι και έπειτα βάλτε το στο κάτω μέρος του σκεύους. Επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Απλώστε πάνω από τα μπισκότα την μισή ποσότητα της κρέμας και έπειτα απλώστε ξανά μία στρώσει από μπισκότα. Σημαντικό είναι τα μπισκότα να καλύπτουν το ένα το και να δημιουργηθεί ένα πλούσιο στρώμα. Απλώστε και το υπόλοιπο μισό της κρέμας και στο τέλος πασπαλίστε με κακάο. Τόσο απλό!

Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved