Τούρτα σοκολάτα μπισκότο χωρίς ψήσιμο - Πώς θα τη φτιάξετε

Εύκολη συνταγή για τούρτα χωρίς ψήσιμο για παιδικά πάρτι και όχι μόνο.

Τούρτα σοκολάτα μπισκότο χωρίς ψήσιμο - Πώς θα τη φτιάξετε
unsplash.com / Muzammil Shahzad

Πλησιάζουν τα γενέθλια τα δικά σας, του παιδιού σας ή κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας; Οι σπιτικές τούρτες έχουν πάντα άλλη χάρη, και για αυτήν που θα σας δείξουμε παρακάτω δεν χρειάζεται καν να έχετε ιδιαίτερη πείρα στη ζαχαροπλαστική.

Αυτήν την συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ εύκολα, με απλά υλικά και χωρίς καν να ανάψετε τον φούρνο σας.

Σπιτική τούρτα σοκολάτα μπισκότο

tourta sokolata

Πηγή φωτογραφίας: thebossykitchen.com

Για μία μεσαία τούρτα που βγάζει περίπου 10 κομμάτια θα χρειαστείτε:

  • 800 γραμμάρια μπισκότο τύπου digestive
  • 100 γραμμάρια καρύδια και φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι σοκολάτας

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια κακάο
  • 240 ml νερό
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γκανάζ σοκολάτας

  • 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 120 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σπάστε με τα χέρια τα μπισκότα και βάλτε σε ένα μπολ.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς αφού πρώτα τους ψιλοκόψετε, για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τους στο μπολ με τα μπισκότα.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατέψτε και προσθέστε σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το βούτυρο και ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Για περίπου 7 με 8 λεπτά μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση, συνεχίστε το ανακάτεμα.

Έπειτα, αποσύρεται την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Όταν το σιρόπι έχει κρυώσει ρίξτε το στο μπολ με τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε με μία μεγάλη σπάτουλα ή ένα κουτάλι.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπόμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών. Μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να βάλετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Πιέστε καλά το μείγμα με το κουτάλι ή τη σπάτουλα.

Βάλτε τη φόρμα με το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για τριάντα λεπτά με μία ώρα.

Σειρά έχει η γκανάζ. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετέ την μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα κομματάκια της κουβερτούρας και μόλις η κρέμα βράση περιχύστε με αυτήν τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήστε την για 1 λεπτό και έπειτα ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάλτε την γκανάζ πάνω στο μείγμα με τα μπισκότα, το σιρόπι και τους ξηρούς καρπούς και αφήστε την τούρτα να κρυώσει για 3 με 4 ώρες πριν την κόψετε. Μπορείτε να διακοσμήσετε με βουτυρόκρεμα, νιφάδες σοκολάτας ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο παρακάτω βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved