Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς αλεύρι και αυγά (vid + εικόνες)

  • Κορμός με σοκολάτα και βανίλια: Το απόλυτο γιορτινό γλυκό
  • Tα υλικά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις βήμα-βήμα
  • Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου κορμού - Έμπνευση από το Instagram
Εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό χωρίς αλεύρι και αυγά (vid + εικόνες)

Οι προετοιμασίες για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς έχουν ξεκινήσει. Αν φέτος είσαι εσύ η οικοδέσποινα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή στο τραπέζι της παραμονής, από τα βασικά στην to-do λίστα σου είναι η προετοιμασια του μενού.

Ολοκληρωμένο μενού χωρίς γλυκό φυσικά δε γίνεται, για αυτό κι εμείς σου βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για ένα γλυκό κλασικό που θα αρέσει σε όλους και είναι άκρως εντυπωσιακό. Ποιο είναι αυτό; Ο χριστουγεννιάτικος κορμός. Μπορείς να τον φτιάξεις πανεύκολα και με λίγη φαντασία μπορείς να απογειώσεις και την εμφάνισή του.

Ας ξεκινήσουμε από τη συνταγή.

xristougenniatikos kormos eikona

Εύκολη συνταγή για κορμό χωρίς αλεύρι και αυγά

Υλικά:

  • 350 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (30 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (230 ml)
  • 1 φλιτζάνι σαντιγί 33% - 36% (250 ml)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα (120 γρ.)

Εκτέλεση:

Σπάσε τα μπισκότα στο multi σε μικρότερα κομμάτια και βάλε τα στο multi. "Χτύπησέ" τα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σκόνη και μετέφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε με μία σπάτουλα. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το κακάο και ανακάτεψε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να γίνει μία συμπαγής ζύμη.

Βάλτε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και άνοιξέ την με τον πλάστη. Το ύψος δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ένα εκατοστό. Κόψτε τις άκρες για να δώσεις καλύτερο σχήμα.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και ανακάτεψε με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε ξανά.

Βάλτε τη μισή κρέμα πάνω στη ζύμη που δημιούργησες με τα μπισκότα, το κακάο και το βούτυρο και άπλωσέ την σε όλη την επιφάνεια. Τύλιξε προσεκτικά με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού την ζύμη όπως θα δείς στο βίντεο παρακάτω.

Βάλε λίγη ακόμα κρέμα στις δύο άκρες του κορμού και τύλικε τον κορμό με το αντικολλητικό χαρτί καλά. Βάλτε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάλε το χαρτί και ξεκίνησε τη διακόσμηση. Πρόσθεσε στο μπολ με την υπόλοιπη μισή κρέμα δύο με τρεις κουταλιές της σούπας κακάο και ανακάτεψε. Άπλωσε την κρέμα με το κακάο εξωτερικά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και διακόσμησε όπως θέλεις, με ζάχαρη άχνη, σαντιγί, κερασάκια, πολύχρωμη τρούφα, μαύρη σοκολάτα ή και άλλα βρώσιμα διακοσμητικά.



Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου κορμού - Έμπνευση από το Instagram

Δείτε στην gallery που ακολουθεί ιδέες για να διακοσμήσετε τον κόρμό σας και να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved