Πανετόνε με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα

Φτιάξτε το χριστουγεννιάτικο, ιταλικό γλυκό με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πανετόνε με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα

Το panettone είναι ένα είδος χριστουγεννιάτικου κέικ-ψωμιού το οποίο συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Ιταλία τις μέρες αυτές. Περιέχει αποξηραμένα φρούτα και οι συνταγέw ποικίλουν.

Ο Άκης στη δική του συνταγή "παντρεύει" cranberries με φυστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Υλικά:



Για το προζύμι (1 δόση)





80 γρ. νερό



5 γρ. μαγιά φρέσκια



130 γρ. αλεύρι για τσουρέκι



2 γρ. αλάτι







Για τη γέμιση





100 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ή κόντιτα



100 γρ. φιστίκια Αιγίνης



100 γρ. κουβερτούρα λευκή



100 γρ. cranberries



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



40 ml ρούμι







Για τη ζύμη





150 γρ. γάλα, 3,5%



40 γρ. μαγιά φρέσκια



140 γρ. κρόκους, από μέτρια αβγά



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



10 γρ. αλάτι



470 γρ. αλεύρι για τσουρέκι



200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου



1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ





Για τη σύνθεση



200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη



50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα



50 γρ. cranberries



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved