Γρήγορη συνταγή με καρύδα και ζαχαρούχο γάλα (vid)

  • Τα οφέλη της καρύδας
  • Γλύκισμα έτοιμο σε 15 λεπτά
  • Υλικά για γλυκά με καρύδα και σοκολάτα
  • Βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής
Γρήγορη συνταγή με καρύδα και ζαχαρούχο γάλα (vid)

Ξέρουμε ότι σας αρέσουν οι γρήγορες συνταγές. Συνταγές που έχουν λίγα υλικά και μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο dt. Όπως αυτή εδώ. Που είναι ό,τι πρέπει για τις λιγούρες που έχετε εσείς ή τα παιδιά και μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα οφέλη της καρύδας

Η καρύδα προσθέτει γεύση σε αρκετά φαγητά και γλυκά, όπως πίτες, μπισκότα, σούπες και πιάτα με γαρίδες, παρέχοντας βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

Η τριμμένη καρύδα περιέχει 33 γραμμάρια λίπους και 40 γραμμάρια ζάχαρης ανά μία μερίδα (1 φλιτζάνι του τσαγιού), γεγονός που μειώνει σημαντικά τη θρεπτική αξία της.

Μεταξύ άλλων όμως η τριμμένη καρύδα έχει φυτικές ίνες, ψευδάργυρο και σίδηρο. Θρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα για τον οργανισμό.

gluko me karida kai sokolata 2

Φυτικές ίνες

Μια μερίδα ενός φλιτζανιού τριμμένη καρύδα παρέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Η American Heart Association συνιστά να καταναλώνετε τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας και αιμορροΐδων, ενθαρρύνοντας τη σωστή πέψη και τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Σίδηρος

Η καρύδα είναι μια καλή πηγή σιδήρου και μια μερίδα ενός φλιτζανιού, παρέχει 1,8 χιλιοστόγραμμα από τα 8 χιλιοστόγραμμα που χρειάζονται οι άνδρες κάθε μέρα και τα 18 χιλιοστόγραμμα που χρειάζονται οι γυναίκες. Ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας και βοηθά στο σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης. Η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου σε κάθε μέρος του σώματός σας. Χωρίς αρκετό σίδηρο, τα κύτταρα σας δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και κόπωση. Χρειάζεστε επίσης επαρκείς ποσότητες σιδήρου για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ψευδάργυρος

Ένα φλιτζάνι τριμμένη καρύδα παρέχει 1,7 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου από τα 8 χιλιοστόγραμμα που είναι ο στόχος για τις γυναίκες και 11 χιλιοστόγραμμα που χρειάζονται οι άνδρες. Ο ψευδάργυρος ευθύνεται για τη δύναμη και την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος και παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην επούλωση των πληγών. Ο ψευδάργυρος επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να γεύεστε, να βλέπετε και να μυρίζετε σωστά.

Γλύκισμα έτοιμο σε 15 λεπτά

gluko me karida kai sokolata 1

Το γλύκισμα που θα δείτε παρακάτω είναι νόστιμο και τα παιδιά θα το λατρέψουν. Μπορεί τα οφέλη της καρύδας να είναι πολλά, όμως εξαιτίας του ζαχαρούχου γάλακτος, οι σοκολατένιες μπουκιές που θα φτιάξετε θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Όπως αναφέραμε δεν χρειάζεται καθόλου κόπο για να φτιάξετε αυτά τα γλυκά ενώ δεν θα λερώσετε πέρα από δύο σκεύη.

Υλικά για γλυκά με καρύδα και σοκολάτα

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε κουβερτούρα σοκολάτα (κατά προτίμηση 75% κακάο), τριμμένη καρύδα και φυσικά ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 225 γραμμάρια τριμμένη καρύδα (ίσως χρειαστείτε λίγη παραπάνω, αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς)
  • 240 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εύκολη εκτέλεση της συνταγής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved