Πρωινό για παιδιά: Φτιάξτε σούπερ θρεπτικά pancakes με δύο υλικά

Το βίντεο με τη συνταγή έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,4 εκατομμύρια views στο YouTube και όχι άδικα.

Πρωινό για παιδιά: Φτιάξτε σούπερ θρεπτικά pancakes με δύο υλικά

Μία εβδομάδα απομένει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Από την άλλη Δευτέρα, επιστροφή στα θρανία, επιστροφή και στην προ διακοπών καθημερινή ρουτίνα. Ο χρόνος το πρωί ως γνωστόν είναι περιορισμένος, για αυτό και ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές για το πρωινό των παιδιών.

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που θα δώσει στα παιδιά ενέργεια και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την υγιή ανάπτυξή τους. Έρευνες των τελευταίων ετών δείχνουν τη σημαντικότητα του πρωινού γεύματος, όχι μόνο για την υγεία του οργανισμού αλλά και για την απόδοση των παιδιών στο σχολείο και την ψυχολογία τους. Και φυσικά, όσο περισσότερες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνει, τόσο το καλύτερο.

Pancakes με μπανάνα και αυγό

pancakes suntages gia paidia

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Vlada Karpovich

Εάν ψάχνετε εύκολες, γρήγορες και το πιο σημαντικό υγιεινές συνταγές για το πρωινό των παιδιών, σας έχουμε την ιδανική. Pancakes με δύο υλικά, έτοιμα σε χρόνο dt!

Θα χρειαστείτε:

  • 2 αυγά
  • 1 ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους

Η διαδικασία για να τα φτιάξετε:

Κόψτε την μπανάνα σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε την σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι, πιέστε τα κομματάκια μέχρι να γίνουν πουρές. Στο ίδιο μπολ προσθέστε δύο αυγά και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα πιρούνι ή σύρμα χειρό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδας και ρίξτε μία με δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίστε το pancake από την άλλη και επαναλάβετε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.



Η διατροφική αξία της συνταγής

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ο κρόκος τους περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού. Η κατανάλωση του αυγού συμβάλλει στην εγκεφαλική ανάπτυξη του παιδιού και την ενίσχυση της μνήμης του, ενώ η βιταμίνη D που περιέχει βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Αντίστοιχα, η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες. Είναι ένα φρούτο που αρέσει σε όλα τα παιδιά και η κατανάλωσή της, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού, συνεπώς κρατά το παιδί χορτάτο για περισσότερη ώρα.

Μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes με μέλι, φιστικοβούτυρο, φρέσα φρούτα εποχής ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved