Σορμπέ λεμόνι με 4 υλικά - Φτιάξτε το χωρίς παγωτομηχανή (βίντεο)

Μία πολύ εύκολη συνταγή ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Σορμπέ λεμόνι με 4 υλικά - Φτιάξτε το χωρίς παγωτομηχανή (βίντεο)

Τα σορμπέ είναι κάτι ενδιάμεσο σε παγωτό και γρανίτα και φτιάχνονται συνήθως από φρούτα, ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό. Λόγω του ότι δεν περιέχουν βούτυρο και γάλα όπως το παγωτό, θεωρούνται μία υγιεινή επιλογή για γλυκό, και ακόμα καλύτερα δε εάν είναι σπιτικά, φτιαγμένα από τα χεράκια μας.

Οι συνταγές για σορμπέ ποικίλουν ανάλογα μ τα γούστα και τη γεύση που θέλετε να έχουν. Εάν πάντως είστε λάτρεις των lemon pies, των κέικ με λεμόνι και γενικά των πιο γλυκόξινων γεύσεων αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε: σπιτικό σορμπέ λεμόνι με τέσσερα υλικά και χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή.

Υλικά:

  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • χυμό από 3 με 4 λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Διαδικασία για να το φτιάξετε:

  1. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να κάνει φουσκάλες, αφήστε την κατσαρόλα στο μάτι για δύο ακόμα λεπτά.
  2. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε και τον χυμό λεμονιού (100 ml) και ανακατέψτε και πάλι.
  3. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι και βάλτε στην κατάψυξη για μία ώρα.
  4. Μετά τη μία ώρα, ανακατέψτε το μείγμα και βάλτε το ξανά στην κατάψυξη.
  5. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή άλλες τρεις φορές και την τελευταία αφήστε το σορμπέ στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ, πριν το σερβίρετε.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved