Συνταγές για παιδιά: Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και δύο ακόμα υλικά

Φτιάξτε σπιτικό παγωτό γιαούρτι βανίλια με τρία υλικά, χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή.

Συνταγές για παιδιά: Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και δύο ακόμα υλικά

Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές για αυτό και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ακόμα μία: παγωτό με γιαούρτι και ακόμα δύο υλικά.

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δε γίνεται, κι επειδή σίγουρα κι εσάς το μικρό σας θα σας ζητάει παγωτό κάθε λίγο και λιγάκι, δοκιμάστε να φτιάξετε το παρακάτω που είναι σπιτικό και σίγουρα πιο υγιεινό από αυτά του εμπορίου.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1/3 του φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
pagwto me giaourti

Η διαδικασία για να το φτιάξετε:

Βήμα 1ο

Βάλτε το γιαούρτι σε ένα τούλι ή σε ένα κομμάτι λεπτό ύφασμα και πιέστε το απαλά μέχρι να στραγγίξει όλο το νερό.

Βήμα 2ο

Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3ο

Βάλτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα τάπερ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε το τάπερ στην κατάψυξη και αφήστε το για τουλάχιστον δύο ώρες

Βήμα 4ο:

Βγάλτε τη μεμβράνη και ανακατέψτε το παγωτό με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ξανασκεπάστε το τάπερ με μία πλαστική μεμβράνη και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη για άλλες οκτώ ώρες. Το παγωτό σας θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Το παγωτό αυτό θυμίζει frozen yogurt και έχει γλυκόξινη γεύση. Μπορείτε να το συνδυάσετε με ό,τι topping θέλετε, από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς μέχρι, φρούτα ή γλυκό του κουταλιού.

Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved