Το σπιτικό ψωμί έχει άλλη νοστιμιά. Γι΄αυτό τώρα που είστε πιο χαλαροί σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για αφράτο καρβελάκι με προζύμι biga.
Υλικά
130 γρ. νερό
1/4 κ.γ. μαγιά ξηρή
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το ψωμί
500 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τον πάγκο
300 γρ. νερό
200 γρ. προζύμι, biga, που ετοιμάσαμε
10 γρ. αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com