Πανεύκολο κέικ γιαουρτιού με μόλις τρία υλικά και χωρίς ζάχαρη (βίντεο)

Αυτό το κέικ με γιαούρτι έχει ελάχιστα υλικά και γίνεται χωρίς μίξερ.

Πανεύκολο κέικ γιαουρτιού με μόλις τρία υλικά και χωρίς ζάχαρη (βίντεο)

Αν θέλετε ένα εύκολο κέικ που να είναι νόστιμο και λίγο διαφορετικό στη γεύση, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Το βασικό υλικό του κέικ είναι το γιαούρτι ενώ δεν περιέχει αλεύρι και ζάχαρη ( ναι, καλά διαβάσατε).Το τελικό αποτέλεσμα πιθανόν να σας θυμίζει κρέμα!

Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. γιαούρτi (1 φλιτζάνι + 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας)
  • 4 αυγά
  • 40 γρ. κορν φλάουρ (¼ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας)

Γιαούρτι

giaourti

Το γιαούρτι είναι ολιγοθερμιδική τροφή με σχετικά μικρή ποσότητα λιπαρών (ειδικότερα τα μη στραγγισμένα γιαούρτια). Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς τα ένζυμα που περιέχει διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των τροφών. Επίσης, τα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική επίδραση στη μικροχλωρίδα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη wikipedia.org, η κατανάλωση του σε υπερβολικές ποσότητες ή η κατανάλωση του από άτομα δυσανεκτικά στην λακτόζη, είναι ικανή να προκαλέσει ανεξέλεγκτες εντερικές κενώσεις. Συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Τέλος το γιαούρτι, επειδή παράγεται από γάλα, είναι πλούσιο σε ασβέστιο που βοηθά στην καλή υγεία των οστών.

Αυγά

augo

Τα αυγά θεωρούνται άριστη τροφή, υψηλής βιολογικής αξίας.
Ένα ολόκληρο αυγό έχει περίπου 70 θερμίδες και έξι γραμμάρια πρωτεΐνης. Παρέχει επίσης διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D, σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη.
Η κατανάλωση ενός αυγού προσφέρει στον οργανισμό το 9% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο ενός μωρού, το 60% των ημερήσιων αναγκών σε φυλλικό οξύ, το 12% των ημερήσιων αναγκών σε ωμέγα 3 και το 43 % των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε με σύρμα το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά κοσκινίζετε το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Παίρνετε ένα πυρέξ και απλώνετε στη βάση αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε στο φούρνο στους 170 C ( ανάλογα με το φούρνο) για περίπου 35- 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει βάζετε το κέικ στο ψυγείο για 1-2 ώρες και στη συνέχεια σερβίρετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved