Απίθανα παγωτά με αβοκάντο, λάιμ και μπικότα (εικόνες)

Υγιεινό, vegan και γλυκό τόσο... όσο..

Απίθανα παγωτά με αβοκάντο, λάιμ και μπικότα (εικόνες)

Την καταπληκτική αυτή συνταγή τη βρήκαμε στο blog της Heather, μια μαμάς που φροντίζει την οικογένειά της και μαγειρεύει υγιεινά.

Τα παγωτά αυτά έχουν φτιαχτεί με σιρόπι σφενδάμου, αβοκάντο, λίγο λάιμ και μερικά μπισκότα. Ακούγεται νόστιμό, έτσι; Πού να δείτε την ακριβή συνταγή και την πανεύκολη διαδικασία για να τα φτιάξετε.

Υγιεινά ξυλάκια παγωτό με αβοκάντο και λάιμ

Θα χρειαστείτε μόνο τέσσερα υλικά. Ποια είναι αυτά;

  • 2 γλυκά μπισκότα τύπου digestive
  • 1 λάιμ
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 4-6 κ.τ.σ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/4 κούπας άγλυκο γάλα αμυγδάλου ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε εσείς
  • 1/2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι

Πώς θα τα φτιάξετε:

Θρυμματίστε τα μπισκότα σας και αφήστε τα στην άκρη.

Βάλτε το καθαρισμένο αβοκάντο στο μπλέντερ μαζί με 3 κ.τ.σ λάιμ και λίγο ξύσμα λάιμ.

pagoto me laim avokanto mpiskota 3

Προσθέστε το σιρόπι, το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι (θα βοηθήσει να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις) και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα. Δοκιμάστε και αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο σιρόπι ακόμη.

Βάλτε το μείγμα στις θήκες παγωτού και πασπαλίστε στο τέλος με λίγο τριμμένο μπισκότο. Παγώστε καλά για 8 ώρες και έπειτα απολαύστε.

Διατηρούνται για περίπου 2 μήνες στην κατάψυξη.

πηγή: happykidskitchen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved