Με τι να αντικαταστήσεις την ξηρή μαγιά

Δεν έχω μαγιά; Πώς θα φουσκώσει η ζύμη μου;

Με τι να αντικαταστήσεις την ξηρή μαγιά

Έχεις όλα τα υλικά στον πάγκο σου και ψάχνεις στο ντουλάπι για εκείνο το φακελάκι με ξηρή μαγιά για να φτιάξεις το ψωμί σου ή τη ζύμη για πίτσα. Όμως, όχι... δεν σου κάνει τη χάρη. Δεν έχει μείνει κανένα.

Τι και αν βεβαιώνεις τον εαυτό σου ότι είχες δει ένα φακελάκι πριν μερικές μέρες, μάταια. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν θες να τα παρατήσεις; Αν θες να φτιάξεις το πολυπόθητο ψωμάκι που λιγουρεύτηκες ή εκείνη την πίτσα που έταξες στα παιδιά και θα γκρινιάζουν αν δεν τη φτιάξεις; Θα πρέπει να καταφύγεις σε εναλλακτικές λύσεις που θα κάνουν το ζυμαράκι σου να φουσκώσει όπως με τη μαγιά.

Τι βοηθά λοιπόν στο φούσκωμα του ψωμιού ή της ζύμης;

Μπίρα αντί για ξηρή μαγιά

ti na valo gia magia 5

Και όμως με 330 ml μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο ψωμί. Απλά αναμείξτε τη 50 γραμμάρια ελαιόλαδο, μια πρέζα ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι σας και τα υπόλοιπα υλικά σας, ζυμώστε όπως θα ζυμώνατε και αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αντί για ξηρή μαγιά

ti na valo gia magia 4

Αν δεν έχετε ξηρή μαγιά φτιάξτε το ζυμάρι σας με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Χρησιμοποιήστε 330 ml γάλα, λίγο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και μια συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Νόστιμο, αφράτο και μαλακό ψωμί σε χρόνο dt.

Προζύμι αντί για ξηρή μαγιά

ti na valo gia magia 2

Όσες έχετε προζύμι στο ψυγείο σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φουσκώσει η ζύμη σας. Είτε πρόκειται για ζύμη ψωμιού, είτε για ζύμη πίτσας, είτε οποιασδήποτε άλλης συνταγής που χρειάζεται αφράτη και φουσκωμένη ζύμη.

Baking Powder αντί για ξηρή μαγιά

ti na valo gia magia 3

Ναι, ναι καλά διαβάζετε και το Baking Powder κάνει θαύματα όταν ξεμένει κανείς από ξηρή μαγιά. Αναμείξτε 2 κ.τ.γ Baking Powder με 180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μια πρέζα ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, 250 γραμμάρια νερό, 250 γραμμάρια γάλα και αλεύρι όσο σηκώσει.

Σόδα αντί για ξηρή μαγιά

ti na valo gia magia 6

Και όμως η σόδα βοηθά στο φούσκωμα της ζύμης. Φτιάξτε μια ζύμη με 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.τ.γ σόδα, 200 γραμμάρια γιαούρτι, 100 γραμμάρια νερό και λίγο αλάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved