Κρέμα γάλακτος: Πώς θα τη φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι

Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα γάλακτος; Δύο συνταγές, μία light και μία κανονική, με δύο μόνο υλικά η κάθε μία.

Κρέμα γάλακτος: Πώς θα τη φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι

Την κρέμα γάλακτος τη χρησιμοποιούμε κατά κόρον στα φαγητά και τα γλυκά μας. Δίνει γεύση, υφή μπορεί να απογειώσει τα πιάτα μας. Γνωρίζατε όμως ότι μπορούμε να φτιάξουμε κρέμα γάλατος και μόνες μας στο σπίτι;

Κρέμα γάλακτος Vs γάλα

Αρχικά, είναι σημαντικό να δούμε τι ακριβώς είναι η κρέμα γάλατος και ποια η διαφορά της από το γάλα. Όπως διαβάζουμε και στο wikipedia, η κρέμα γάλακτος είναι γαλακτοκομικό προϊόν που αποτελείται από την λιπαρή στιβάδα που σχηματίζεται στην κορυφή ενός περιέκτη γάλακτος άνευ ομογενοποίησης, κι αυτό επειδή τα λίπη που έχουν μικρότερη πυκνότητα ανεβαίνουν στην κορυφή. Στη βιομηχανική παραγωγή της κρέμας γάλακτος, η διαδικασία διαχωρισμού επιταχύνεται με φυγοκέντριση.

Πώς θα φτιάξετε σπιτική κρέμα γάλακτος

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να φτιάξετε σπιτική κρέμα γάλακτος. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε τρεις από αυτές, μία πιο... παραδοσιακή, μία light και μία με μόλις δύο υλικά.

Εύκολη συνταγή με δύο υλικά

Θα χρειαστείτε:

  • 2/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα τη φτιάξετε

Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα δύο υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες αφού το έχετε κλείσει καλά με σελοφάν.

H light εκδοχή

Θα χρειαστείτε:

  • 226 γραμμάρια τυρί cottage
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη χαμηλό σε λιπαρά

Πώς θα τη φτιάξετε

Ομοίως με παραπάνω, ανακατέψτε τα δύο υλικά πολύ καλά στο χέρι ή το μίξερ και στη συνέχεια αποθηκεύσετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: justapinch.com

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved