Δροσερό γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι

Ιδανικό για το καλοκαίρι.

Δροσερό γλυκό με σορμπέ ακτινίδιο-πεπόνι

Φτιάξτε ένα παγωμένο γλυκό με βάση από ξηρούς καρπούς, sorbet από φρούτα και επικάλυψη γιαουρτιού με κρέμα καρύδας και μέλι. Είναι έτοιμο σε 30 λεπτά, απλά θα πρέπει να περιμένετε να παγώσει.

Υλικά

Για το σορμπέ

6 ακτινίδια
350 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. νερό
1/3 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για τη βάση

80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ωμά
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
60 γρ. χουρμάδες, αποξηραμένοι, χωρίς κουκούτσι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μέλι

Για την επικάλυψη

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. κρέμα καρύδας
50 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved