Υγιεινές κροκέτες πολέντας για όλη την οικογένεια

Πώς θα τις φτιάξετε.

Υγιεινές κροκέτες πολέντας για όλη την οικογένεια

Για όσους δεν γνωρίζουν, η πολέντα είναι χυλός καλαμποκάλευρου με νερό ή γάλα. Μπορεί να καταναλωθεί ως συνοδευτικό ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές. Όπως σε αυτή που σας προτείνουμε σήμερα για κροκέτες. Αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα!

Υλικά

500 γρ. νερό
500 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
170 γρ. πολέντα
1 κύβο λαχανικών
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

γλυκόξινη σάλτσα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved