Καλοκαιρινό σνακ για παιδιά με γιαούρτι και σοκολάτα (vid)

Φτιάξτε αυτές τις σούπερ υγιεινές λιχουδιές, βάλτε τις στην κατάψυξη και κόψτε ένα κομμάτι κάθε φορά που το μικρό σας θέλει κάτι γλυκό.

Καλοκαιρινό σνακ για παιδιά με γιαούρτι και σοκολάτα (vid)

Αν είστε από εκείνες τις μαμάδες που θέλουν να φτιάχνουν με τα χεράκια τους τις λιχουδιές για τα μικρά τους δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Είναι υγιεινή, καλοκαιρινή, θρεπτική και ό,τι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες των παιδιών σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, απλά με πληθώρα θρεπτικών συστατικών και σίγουρα τα έχετε όλα στο σπίτι σας.

Γιαούρτι, μέλι, άγλυκο κακάο και μπανάνες

giourti meli kakao

Τι προσφέρουν όλα τα παραπάνω στην υγεία του παιδιού:

Γιαούρτι: Το γιαούρτι μας παρέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Είναι γνωστό ότι αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου, απαραίτητο συστατικό για υγιή δόντια και οστά. Μόλις ένα φλιτζάνι γιαουρτιού καλύπτει το 49% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ασβεστίου.

Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα σε βιταμίνη Β12 και σε ριβοφλαβίνη. Ένα φλιτζάνι παρέχει το 38% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης φωσφόρου, αντίστοιχα το 12% μαγνησίου και το 18% καλίου.

Μέλι: Το μέλι είναι πλήρης τροφή, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρηθεί κανείς ζωντανός και υγιής. Τα κύρια διατροφικά συστατικά του είναι οι υδατάνθρακες (γλυκόζη και φρουκτόζη), οι πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αμινοξέα, ένζυμα, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο) και νερό.

Κακάο: Το κακάο φαίνεται να είναι μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε πολυφαινόλες. Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδινών, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Μπανάνα: Εκτός της γλυκιάς γεύσης της, που την καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο. Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου.

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με κακάο και μπανάνες

Φτιάξτε αυτό το σνακ και τα παιδιά σας θα το λατρέψουν.

Υλικά:

  • 500 γιαούρτι
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 4 κ.τ.σ άγλυκο κακάο
  • 2 μπανάνες

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εύκολη εκτέλεσή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved