Κόκκινο σορμπέ με κόκκινα μούρα και βασιλικό

Σας αρέσει ο βασιλικός; Αν ναι τότε θα λατρέψετε αυτό το αρωματικό σορμπέ.

Κόκκινο σορμπέ με κόκκινα μούρα και βασιλικό

Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς να φάνε το πρώτο τους παγωτό αν δεν το έχουν ήδη φάει. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα λαχταριστό και σούπερ υγιεινό σορμπέτ κόκκινων μούρων με βασιλικό.

Τα κόκκινα μούρα έχουν χαρακτηριστεί «υπερτροφή» λόγω των ευεργετικών για τον οργανισμό ιδιοτήτων που συγκεντρώνουν.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μούρα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά περιέχουν και θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες, τανίνες, αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, μαγγάνιο, λουτεΐνη και φυλλικό οξύ.

Μπορείτε να τα καταναλώσετε με πολλούς τρόπους, π.χ. στα δημητριακά πρωινού, με γιαούρτι, σε σαλάτες, σε smoothies και φυσικά τα σορμπέ και τα παγωτά.

sorbet me kokkina moura kai vasiliko 2

Μερικά από τα οφέλη των κόκκινων μούρων:

Αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών, πιθανόν λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης της. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Κ, με ένα φλιτζάνι να καλύπτει σχεδόν το 36% των καθημερινών αναγκών. Η βιταμίνη Κ ενώνεται με τη βιταμίνη D3 για να αυξήσει την παραγωγή της οστεοκαλσίνης στα κύτταρα που δημιουργούν τα οστά (οστεοβλάστες), αναστέλλοντας παράλληλα την παραγωγή των κυττάρων που αποδομούν το οστό (οστεοκλάστες).

Περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό, σε συνδυασμό με την περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Μελέτες έχουν αναδείξει την καρδιοπροστατευτική επίδραση της κατανάλωσης μούρων στον οργανισμό, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την επιβεβαίωση των στοιχείων.

Τα μούρα είναι πλούσια σε μέταλλα. Ένα φλιτζάνι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών σε μαγγάνιο, το οποίο βοηθά στη δημιουργία συνδετικών ιστών, οστών, παραγόντων πήξης του αίματος και ορμονών του φύλου. Συμβάλλει επίσης στην αύξηση της πρόσληψης χαλκού, ο οποίος ωφελεί την υγεία του ανοσοποιητικού.

Μετά από όλα αυτά σίγουρα σας πείσαμε να φτιάξετε αυτό το σορμπέ, έτσι δεν είναι; Ιδού τα υλικά που θα χρειαστείτε.

sorbet me kokkina moura kai vasiliko 3

Υλικά:

  • 400 γραμ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 400 γραμ. μύρτιλα
  • 400 γραμ. βατόμουρα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Πώς θα το φτιάξετε:

Φτιάξτε αρχικά το σιρόπι. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 κούπα νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Σε ένα μεγάλο μούλτι, πολτοποιήστε τα φρούτα σας. Έπειτα προσθέστε το κρύο σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε και πάλι πολύ καλά.

Σημείωση: Αν το μούλτι σας δεν είναι μεγάλο μοιράστε τα φρούτα και ενώστε με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ και μια σπάτουλα.

Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Αφήστε για μια ώρα, αφαιρέστε, ανακατέψτε και βάλτε ξανά στην κατάψυξη. Κάντε το ίδιο για ακόμη δυο φορές. Αφήστε να παγώσει καλά και το σορμπέ σας είναι έτοιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved