Φλορίντα Πετρουτσέλι: Μαγείρεψε φανταστική φασολάδα κι αυτή είναι η συνταγή

Φτιάξτε τη νόστιμη φασολάδα της γνωστής παρουσιάστριας.

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Μαγείρεψε φανταστική φασολάδα κι αυτή είναι η συνταγή

Η φασολάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και ιδιαίτερα θρεπτική.

Είναι επίσης συνηθισμένο πιάτο και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και αλλού με ορισμένες διαφορές ως προς τα υλικά.

Βασικά συστατικά της φασολάδας είναι εκτός από τα φασόλια, το κρεμμύδι (σωταρισμένο σε ελαιόλαδο) και ο πελτές ντομάτας, ενώ κατά βούληση στη σούπα προστίθενται σέλινο, καρότα και αλάτι. Συνήθως συνδυάζεται με πιπεριές (αποξηραμένες καυτερές πιπεριές, μπούκοβο ή τουρσί), οι οποίες της προσδίδουν ιδιαίτερη ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Σε πολλές περιοχές όπως διαβάζουμε στο el.wikipedia συνδυάζεται κατά το μαγείρεμα ή το σερβίρισμα με κρέας ή ψάρια (συνήθως καπνιστά ή διατηρημένα σε αλάτι), όπως λουκάνικο (ειδικά στο Πήλιο), καπνιστή ρέγγα ή ταραμοσαλάτα, ώστε η φασολάδα εμπλουτίζεται με λιπαρά και ζωικές πρωτεΐνες. Είναι περισσότερο συνηθισμένη το χειμώνα και συνοδεύεται από ελιές, διάφορα τουρσιά ή άλλη σαλάτα εποχής.

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι που μοιράζεται συχνά τόσο μέσα από το κανάλι της στο youtube όσο και από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αρκετές συνταγές , μας έδειξε πώς μαγειρεύει η ίδια την φασολάδα. Κι όπως έγραψε είναι φανταστική.

Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς τη φασολάδα της γνωστής παρουσιάστριας στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved