Μυρτώ Αλικάκη: Έφτιαξε τάρτα μανιταριών και αυτή είναι η συνταγή

Ακολουθήστε τη συνταγή της ηθοποιού και φτιάξτε κι εσείς τη σπιτική τάρτα με κρεμμύδια και μανιτάρια

Μυρτώ Αλικάκη: Έφτιαξε τάρτα μανιταριών και αυτή είναι η συνταγή

Η Μυρτώ Αλικάκη ως γνωστόν λατρεύει τη μαγειρική και ουκ ολίγες φορές έχει μοιραστεί με τους followers της τις συνταγές της. Κατά βάση είναι απλές και νόστιμες, με υλικά που έχουμε σπίτι μας, ενώ της αρέσει να πειραματίζεται κάνοντας διάφορους γευστικούς συνδυασμούς.

Την τελευταία συνταγή της δημοσίευσε λίγες ημέρες. Η ηθοποιός έφτιαξε νοστιμότατη και σπιτική τάρτα με κρεμμύδια και μανιτάρια και όπως συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα, μοιράστηκε τη συνταγή της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Θέλετε να την κάνετε κι εσείς; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις αναλυτικές οδηγίες της ηθοποιού στην ανάρτησή της.

murto alikaki suntages 8

Τι θα χρειαστείτε:

  • ένα έτοιμο φυλλο κουρου
  • ένα πακέτο λευκά μανιτάρια
  • τρία μεγάλα κρεμμύδια
  • μία κρέμα γάλακτος light
  • δυο αβγά
  • τρακόσια γραμμάρια γκούντα
  • αλάτι, πιπέρι.

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με λίγο ελαιόλαδο. Όταν έχουν μαραθεί, προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα επίσης. Τα αφήνετε μέχρι να ψηθούν και να πιουν τα υγρά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα δύο αυγά ,την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Σε μία φόρμα για τάρτες αφού τη λαδώσετε, απλώνετε το φύλλο και το σηκώνετε ώστε να απλωθεί και στα τοιχώματα. Αδειάζετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Αλατίζετε, βάζετε πιπέρι και τελος γυρίζετε ότι περισσεύει από το φυλλο να καλύψει μέρος της επιφάνειας . Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180.

murto alikaki suntages 7

Η Μυρτώ Αλικάκη προσέχει τη διατροφή της και είναι λάτρης των λαχανικών. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι συνταγές που ανεβάζει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν θέλετε να δείτε κι άλλες συνταγές της, ρίξτε μία ματιά στην gallery που ακολουθεί και ανατρέξτε στο προφίλ της στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved